stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=23108
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Steve Stevaert: ons leven geven voor de gastronomie

Nieuws
Brugge, maandag 5/11/2007. In de Hotel- en Toerismeschool Spermalie ging vandaag de Belgische finale door, van de kookwedstrijd 'Prosper Montagné'.

De jaarlijkse wedstrijd staat gekend om zijn hoog niveau, maar toch blijken niet alle gerechten niet aan de allerhoogste eisen te voldoen. In zoverre zelfs, dat juryvoorzitter Steve Stevaert, de gouverneur van Limburg die ook een groot gastronoom is, zich deze morgen bij een bepaald gerecht zelfs liet ontvallen, dat "als de rest van de gerechten dezelfde kwaliteit zouden hebben, dit de dood van de jury zou kunnen betekenen. Ik zie het al staan morgen in de krant: ze lieten hun leven voor de gastronomie."

Een grapje uiteraard, waar de hele jury, met ondermeer de Brugse topchef Geert Van Hecke, smakelijk om kon lachen, want de wedstrijd, genoemd naar de Franse cuisinier en vernieuwer van de Franse keuken, staat open voor de beste chefs in de leeftijdscategorie van 25 tot 40 jaar.

Brugge grijpt net naast hoofdprijzen

De hoofdprijs: 3.750 €, een gloednieuwe Mercedes C-klasse, én de gegeerde wisselbeker Club Prosper Montagné, ging uiteindelijk naar Oost-Vlaming Peter Asaert.

Het Brugse restaurant Aneth won twee tweede prijzen: Frederik Hoorne en Hilde Jonckheere zijn de tweede beste kok en de tweede beste Sommelier van België.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com