stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22520
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

The World's Wife in The English Theatre


Brugge, zaterdag 11/8/2007. In "The English Theatre of Bruges" loopt een bewerking voor toneel van een dichtbundel van de Britse auteur Carl Ann Duffy.

Het is een multimediale voorstelling over twee vrouwen die in een wereld leven waar literatuur uit verboden is. Dame Alice en Violet willen in het geheim de literatuur bewaren voor het nageslacht. Figuren die iedereen kent als zijnde mannelijk, worden hier opgevoerd in hun vrouwelijke versie : mevrouw Midas, mevrouw Pilatus, Queen Kong zijn er slechts enkele van.

We hadden dinsdagnamiddag vr de premire een gesprekje met de twee actrices, die er blijkbaar wel zin in hadden en ze zijn van plan om na Brugge nog andere steden te veroveren.

Zij vertellen waar het stuk over gaat.

Waar vroeger in de Kuiperstraat cinema Zwart Huis gevestigd was, kun je nu dus Engels theater gaan bekijken. Om de veertien dagen komt een ander Brits gezelschap over.

Tot 23 september loopt dus The World's Wife. Het stuk wordt uiteraard in het Engels opgevoerd. De toegang is maar 10 euro. De aanvang is om 20.00 uur. Reserveer op 050 61 31 20 of per mail.

(Patrick Pieters-Op Locatie)
Meer op www.tematema.com

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com