stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=22116
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Nieuw hotel in Hoogstraat tegen 2010

Economie
Brugge, dinsdag 14/8/2007. Brugge krijgt een belangrijk nieuw hotel, vlak aan de Burg. Vastgoedmakelaar Xavier Degroote heeft de zwaar verkommerde panden in de Hoogstraat, vlak aan de Burg in Brugge overgenomen. Degroote wil er een nieuw viersterrenhotel bouwen met conferentiezalen voor 300 personen. De historische aanblik van het gebouw zou daarbij niet verloren gaan. Degroote realiseerde in Brugge ook al het Hotel Aragon en Hotel Oud huis de Peellaert en is de grote man achter vele projecten aan de kust.

Geen vraag?

Hotels Regio Brugge deelt de positieve instelling van Degroote, die inzake zakentoerisme in Brugge een gat in de markt ziet, helemaal niet. Volgens voorzitter Tijl Waelput is er voor viersterrenhotels geen markt meer in Brugge en is er enkel nood aan een extra tweesterrenhotel. Hij verwijst ook naar de wat onheuse niet waarop het hotel er komt, ondanks de bestaande hotelstop.

Kanker opgelost

Het stadsbestuur is wel tevreden. De stad kende jaren de bouwvergunning enkele jaren geleden toe, nadat een woningbouwproject door de stad zelf in een papierberg werd bedolven. Volgens schepen voor Ruimtelijke Ordening Mercedes Van Volcem verdwijnt met het project tegen 2010 de laatste belangrijke kankerplek in het historische centrum.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com