stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=21344
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Ook Brugse sportraad zoekt vrouwen


Brugge, zaterdag 2/6/2007. Ook de Brugse sportraad, die traditioneel vooral uit mannen bestaat, moet noodgedwongen een meer vrouwelijk karakter krijgen. De samenstelling van iedere adviesraad moet sinds kort ten hoogste twee derde van de leden van hetzelfde geslacht bevatten.

Schepen voor sport Annick Lambrecht, zelf sinds kort heel wat sportiever n al langer voorvechtster voor gelijke kansen, vindt echter maar weinig kandidaten. "Nochtans werden 300 sportverenigingen hierover aangeschreven, met vrij weinig resultaten. Klaarblijkelijk zijn veel vrouwen nog altijd vrij veel met huishoudelijke zaken thuis bezig en als ze dan s avonds al eens wat tijd vrij hebben, gaan ze liever echt sporten, dan in een raad over sport te praten," stelt ze vast.

Oproep

De stad doet nogmaals een oproep naar alle vrouwen die lid zijn van een Brugse sportvereniging, om zich kandidaat te stellen om hun club te vertegenwoordigen binnen de sportraad. Voor de sportraad is het immers alles of niets. De raad niet officieel erkend worden als ze niet 1 derde vrouwelijke leden telt.

(FN-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com