stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20850
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Ter Groene Poorte meermaals in de prijzen


Brugge, woensdag 21/3/2007. De Bakkerijschool Slagerijschool en Hotelschool Ter Groene Poorte viel dit jaar maar liefst 4 keer in de prijzen. De 1e en 2e plaats op vakwedstrijd "De Smakelijkste klas 2007". Tomas Puype en Niels Soetaert, leerlingen 6e jaar Hotel, behaalden de 1e prijs in de categorie 'Voorgerechten'. Zij werden begeleid door praktijkleerkrachten Jean-Pierre Malfait en Jules Pieters. Met hun voorgerecht 'een trio van schelvis met kruidige groentepuree en gekonfijte tomaat met lenteuitjes' behaalden ze de titel 'Smakelijkste klas van het jaar 2007'.

In de categorie 'Nagerechten' behaalden Alexander De Witte en Jerome Libeert, een knappe 2e plaats met praktijkleerkracht Bart Ardijns als coach. De leerlingen van het 7e specialisatiejaar Chocoladebewerking behaalden hoge punten voor hun dessert 'een romige crème brulée met griottes op cointreau, vergezeld van een chocolade-tulpje met mokka-espuma en chocolademoelleux'.

5x goud, 6x zilver en 1x brons op Eurobeef 2007

Tijdens de nationale vakbeurs voor de voedingsbranche 'Meat & Fresh' in Kortijk Expo (18 – 21 maart) is de Eurobeef Vakwedstrijd met als onderdeel 'Junior Cup' sinds enkele edities de grote blikvanger. 5 maal goud voot Andy De Brabander, Robin Schelstraete, Miguel Van Massenhove en Sam Van Poucke. 6 maal zilver voor Stijn Carbonez, Bram De Roeck, Marijn Catry, Kimberly Stroo, Alwin Van Geel, Manuel Willems en en 1 maal brons voor Thomas Vanhaecke.

De leerlingen werden begeleid door de praktijkleerkrachten Eddy D'Hondt, Marc Dhaens en Ronny De Keyser.

Binnen de categorie 'Ambachtelijke vleeswarenspecialiteiten' was Miguel Van Massenhove de absolute top er kreeg, bovenop zijn gouden medaille, de laureatentrofee.

3e plaats op vakwedstrijd Jacques Saey

Op 9 maart 2007 vond de meest prestigieuze vakwedstrijd chocolade- en suikerbewerking, nl. de 'Grote Prijs Jacques Saey', plaats in het Emile Gryson Instituut in Brussel. Bram Verhille, leerling 7e specialisatiejaar Bakkerijtechnieken, behaalde een knappe derde plaats. Tijdens deze wedstrijd kunnen jongeren uit het Belgisch bakkerijonderwijs hun vorderingen op het gebied van chocolade- en suikerbewerking tonen.

(SDG-Op Locatie)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com