stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=20322
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Brugge krijgt subsidie voor zonneboiler

Nieuws
Brugge, zaterdag 3/3/2007. De Stad Brugge overweegt een subsidie in te voeren voor wie een zonneboiler plaatst in Brugge. De regeling zou voornamelijk gericht zijn op mensen buiten het hisdtorische centrum van de stad, want binnen de muyren zijn de regels voor wat op een dak kan vrij streng. Toch antwoordde schepen Mercedes Van Volcem (Open-VLD) positief op een vraag van Jürgen van Praet (sp.a). Volgens Van Volcem zal de nieuwe subsidie deel uit maken van een pakket maatregelen, waarmee ze de huidige Brugse woonsubsidieregelingen wil vereenvoudigen en aanpassen aan de noden van de tijd.

Ongeduldig...

Jürgen Vanpraet hoopt in elk geval snel een subsidie krijgen, zoniet zal hij om de 6 maanden hierover interpelleren op de gemeenteraad.

Andere mogelijkheden

Momenteel kunnen personen die een zonneboiler plaatsen reeds bij Eandis terecht voor een subsidie en is er een belastingsaftrek mogelijk. Wanneer de zonneboiler deel uit maakt van een verbetering van een bestaande verwarmingsinstallatie, zijn er ook provinciale en Vlaamse toelagen.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com