stadsomroep.com


Afdrukvriendelijke versie van tekst en afbeeldingen op http://www.stadsomroep.com/Detail.asp?NUM=19290
Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com

Turkse veroordeelden mogen weer in het donker slapen


Brugge, maandag 20/11/2006. De drie leden van de Turkse organisatie DHKP-C, die in de Brugse gevangenis zitten, na een veroordeling op basis van de wet op het Terrorisme, mogen van de Brusselse rechtbank in kort geding, weer in het donker slapen tussen 22 en 6 uur. Dat zegt Nadia Lorenzetti, advocate van Sukriye Akar, n van de drie veroordeelden.

De directie van de Brugse gevangenis besliste onlangs om de 's nachts de verlichting in de cel te laten branden, om te kunnen controleren of ze niet ontsnapten, nadat de Brusselse rechtbank eerder besliste dat het 2 keer per uur de lichten aan en uit doen onaanvaardbaar was. Skriye Akar Ozordulu, Kaya Saz en Musa Asoglu vochten bij de kortgedingrechter in Brussel deze omzeiling van de eerste beslissing aan.

Sinds 28 februari 2006 verblijven de drie in de gevangenis in Sint-Andries, waar de directie liet een uitzonderingsregime oplegde. Op 28 augustus 2006 verbood de rechter het systematisch verstoren van de nachtrust, maar de gevangenisdirectie was van oordeel dat het continu laten branden van twee lampen van 40 watt niet storend is voor de nachtrust en toch controle toelaat.

Een dwangsom van 5000 euro, die de veroordeelden hadden gevraagd, werd afgewezen, omdat er geen reden zou zijn, om aan te nemen dat de Brugse gevangenisdirectie ook dit verbod niet zou naleven.

(FN-Eigen Berichtgeving)

Auteursrecht uitdrukkelijk voorbehouden - © 2019 Stadsomroep.com