Nieuws uit de Brugse regio

GGF voorzitter geeft, teleurgesteld in stadsbestuur, fakkel door


Brugge, woensdag 3/1/2007. Een klein anderhalf jaar nadat Stef Boogaerts voorzitter werd van het Brugse Groene Gordel Front, heeft hij de fakkel doorgegeven aan Peter Theunynck, de woordvoerder van de Lappersfort Poets Society, als nieuwe en vierde voorzitter.

Schepen

Boogaerts is sinds gisterenavond immers schepen van ondermeer leefmilieu, groen en ontwikkelingssamenwerking geworden in zijn thuisgemeente Begijnendijk. Het was overigens vreemd eigenlijk, dat het GGF geleid werd, door iemand die op 148 kilometer van Brugge woont. Hij nam destijds de voorzittersfunctie op, vooral de manier waarop het GGF werkt van naderbij te kunnen bekijken. Het GGF geldt omwille van zijn ongewone structuur en zeer directe manier van communiceren immers als een vreemde eend in de milieubewegingsbijt.

Teleurgesteld in stadsbestuur

Boogaerts was bij zijn afscheid duidelijk teleurgesteld in hoe de stad tegen het GGF aankijkt: "natuurlijk had ik een betere relatie met het stadsbestuur gewenst. En vanzelfsprekend had ik van de nieuwe bestuursploeg van Brugge een duidelijker antwoord op onze vragen gekregen, want daar blijft het, ook bij zij die zich progressief en groen noemen, angstaanjagend en onverantwoord stil. Maar dat neemt niet weg dat het GGF het voorbije jaar een belangrijke factor is gebleven in het Brugse verenigingslandschap, en ik ben ervan overtuigd dat het dat ook in het nieuwe jaar zal blijven. Ook mijn vurigste wens blijft uiteraard het integrale behoud van het Lappersfortbos, als vrijhaven voor vogels, planten en dichters, als wandelgebied voor alle Bruggelingen en vooral voor zij die er zo dicht bij wonen: de mensen van het dichtbebouwde en groenarme Sint-Michiels."

Schepenregen

In één klap telt het Groene Gordel Front in haar "Hanzestadcoalitie" overigens twee schepenen, want ook Annick Lambrecht, die gisteren haar schepenambt in Brugge opnam voor sp.a-spirit, is lid van het beschermcomité Lappersfort en Chartreuse.

(FN-Meegedeeld-GGF)
Meer over Milieu    Actie    Politiek    sp.a    Annick Lambrecht    Sint-Michiels    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag