Economie

Schaarste aan bedrijfsruimte in Brugge: feit of fictie?


Brugge, zaterdag 11/11/2006. Er wordt door ondernemers en het Brugse stadsbestuur nogal eens geklaagd, over een totaal gebrek aan bedrijfspanden en bedrijfsgronden, hetgeen dan meestal leidt tot vragen om groen aan te snijden ten voordele van tewerkstelling.

Onze nieuwsredactie heeft de voorbije weken, volkomen ad-hoc uiteraard, gewoon onderweg genoteerd waar bedrijfsruimte te huur, dan wel te koop was: we deden dat voor bestaande bedrijfsgebouwen én voor bedrijfsgronden. En je vraagt je na analyse af, waar de discussie over gaat: Wij vonden immers door gewoon rond te rijden met ogen open niet minder dan 23 bestaande bedrijfsgebouwen van ruim 500m2, en sommige van véél meer vrij. Sommige staan reeds 7 jaar leeg! Lege bedrijfsgronden vonden we zelfs nog aanzienlijk veel meer.

Keuze ten over

Ook naar locatie toe is het 'U vraagt, wij draaien' : wil u de haven, dan kunt U instapklaar naar de Minister Beernaertstraat 11 in Zeebrugge. Heeft U het voorzien op een goeie 500m2 dichter bij Brugge, dan kunt u terecht in Monnikenwerve 195, en voor heel wat ruimtes van die omvang en groter in de Kleine Pathoekeweg 40, aan de Blankenbergse Steenweg 374 én aan de Blankenbergse Steenweg 354 in Sint-Pieters.

Heeft U het meer voorzien op een commerciële ruimte, dan bevelen we de Maalse Steenweg in Sint-Kruis aan, waar aan de nummers 68 en 253 fraaie mogelijkheden bestaan. Daarnaast hebben we nog de Gulden Peerdenstraat 78 in Assebroek en de Grasdreef 18 en de Spoorwegstraat 394 in Sint-Michiels.

Uiteraard zijn sommige ondernemers op zoek naar een veel grotere locatie. Dan kunnen we uiteraard ook de voormalige vestigingslocatie van Jabil Circuit en de leegstaande hallen van Philips Brugge aanbevelen, beiden aan de Pathoekeweg. Ook schuin tegenover Philips is een gigantisch industriegebouw te koop, naar verluidt voor een prikje, in de industriële zin van dat woord.

In een volgende deel komen we terug op de vrije onbebouwde bedrijfsruimte, en daar zijn de aantallen en de mogelijkheden nog veel groter. Met andere woorden: wat bedrijfsgebouwen betreft is de aangehaalde schaarste is een zeer relatief begrip. Wordt vervolgd...

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Tewerkstelling    Sint-Michiels    Sint-Kruis    Zeebrugge    Assebroek    Sint-Pieters    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag