Meer over Jean-Marie De Plancke

Audio Laatste bochten rond Klein Appelmoes gerond?

illustratieNa de gemeenteraad van afgelopen dinsdag lijkt het erop dat de laatste politieke bochten rond de toekomst van het groengebied Klein Appelmoes vlak bij het natuurgebied Gemene Weidebeek gerond zijn.

De bochten

Waren vijf jaar geleden CD&V, sp.a, N-VA en Open VLD in de toenmalige Brugse meerderheid en oppositiepartij Groen vrijwel unaniem voor waren en enkele wat lokale gemeenteraadsleden uit de buurt zich onthielden samen met Vlaams Belang uit protest tegen het mogelijke aansnijden van het gebied, dat toen nog als woonuitbreidingszone op de kaart stond, dinsdagavond bleek geen enkele p...Lees Meer

Brugse Schepencollege gaat verse pizza bakken

illustratieOp vrijdag 15 maart heeft het kookevent Brugge Culinair een ongewone lokker bedacht voor de start van het jaarlijkse kookevenement in de Site Oud Sint-Jan: het Brugse college van burgemeester en schepenen zal er in een wedstrijd proberen de beste verse pizza te bereiden. De Site Oud Sint-Jan, Mariastraat 38, zal in de historische ziekenzalen plaats ruimen voor meer dan honderd exposanten uit binnen- en buitenland en dit op een totale oppervlakte van meer dan 1.658 vierkante meter. Het evenement is volledig dratis te bezoeken.

Themaland: Italie

Het themaland wordt deze keer Italië, met...Lees Meer

Audio Pierins: we spelen kort op de bal, ook al gaat het niet om vandalisme

illustratieIn een reactie op uitlatingen van gemeenteraadslid Jean-Marie De Plancke (Open VLD), die de stad vraagt zo kort mogelijk op de bal te spelen bij het vaststellen van vandalisme, naar aanleiding van enkele scheve verkeersborden tussen het Zand en Sint-Andries, zegt schepen van openbare werken Philip Pierins (sp.a) , dat er waarschijnlijk niet steeds sprake was van vandalisme en dat vandalisme in Brugge gelukkig vrij weinig voorkomt. In zeker twee van de drie door De Plancke gemelde problemen zou een verkeersongeval aan de basis liggen van de schade.

Sneller aangeven

Pierins hoopt wel "da...Lees Meer

Audio De Plancke: maritieme merknaam Zeebrugge niet verkwanselen

illustratieTijdens de gemeenteraadszitting deze week herhaalde burgemeester Renaat Landuyt zijn oudere voornemen, om de naam van de haven van Zeebrugge te veranderen in Zeehaven van Brugge, omdat Zeebrugge zo zou meeprofiteren van de zeer goede naam en faam van Brugge. Landuyt heeft ook plannen om in het bestuur van de haven wat aan te passen: zo zouden de voorzittersfunctie en de functie van CEO van de haven, die momenteel beiden worden ingevuld door Joachim Coens (nvdr: ook CD&V schepen in Damme), los van elkaar moeten worden ingevuld, vindt de burgemeester.

Belang merknaam Zeebrugge

De voorste...Lees Meer

Audio Open Vld Brugge ontkent samenwerking met Vlaams Belang bij OCMW raadsledenverkiezing

illustratieJean-Marie De Plancke, voorzitter van Open Vld Brugge ontkent in alle toonaarden, dat er sprake was van een samenwerking met Vlaams Belang in Brugge bij de OCMW raadsledenverkiezing in de voorbije gemeenteraad. Sterker zelfs: Groen had zelf een akkoord geweigerd: "Het Vlaams Belang heeft een aantal stemmen aan onze OCMW-kandidaat gegeven, zonder dat wij hierover een akkoord hadden. Ook N-VA kreeg twee stemmen van het Vlaams Belang. Er is geen enkele overeenkomst voor andere mandaten waarop men beroep zou kunnen doen." zegt de voorzitter.

Dus ook geen tegengunst

"Wij wisten wel dat Vlaam...Lees Meer

Audio Nieuwe Brugse gemeenteraadsleden leggen eed af

illustratieVanavond legden de 47 leden van de nieuwe Brugse gemeenteraad de eed af in de Gotische Zaal van het Brugse Stadhuis. Dat gebeurde tot grote verrassing niet in aaanwezigheid van afscheidnemend burgemeester Patrick Moenaert (CD&V) die zijn kat stuurde naar de zitting en ook bleek te hebben verzaakt aan zijn verkozen ambt van gemeenteraadslid.

1 raadslid in de fout

Afscheidnemend Schepen Yves Roose moest dan ook als waarnemend burgemeester de eed afnemen. Dat deden eert de rechtstreeks verkozenen. sp.a brak de spitsaf met Annick Lambrecht dieals enige klaarblijkelijk de eed niet goed had...Lees Meer

Vandaag