Nieuws uit de Brugse regio

Nieuw arrondissementeel bestuur bij N-VA


Brugge, maandag 10/1/2005. JoŽl Boussemaere uit Brugge werd tijdens een open ledenvergadering herverkozen als arrondissementeel voorzitter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) in het arrondissement Brugge-Torhout-Oostkust. JoŽl Boussemaere was ook gedurende 10 jaar voorzitter van de afdeling Brugge maar werd in die functie in december 2004 opgevolgd door Gino De Craemer, die nu werd herverkozen als arrondissementeel secretaris. De functie van penningmeester komt terecht in handen van Hilde Jaques.

Het momenteel 17 personen tellende bestuur is vertegenwoordigd door Šlle afdelingen uit de regio. Opvallend is het aantal leden van de jongerenbeweging terwijl ook voor een 'vervrouwelijking' van het bestuur werd gekozen.

2006

De nieuwe bestuursploeg wil onder leiding van JoŽl Boussemaere verder werk maken van de uitbouw van de recent opgerichte, nieuwe afdelingen in Torhout en Blankenberge. Met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in zicht dient er ook speciale aandacht te gaan naar de oprichting van nieuwe afdelingen in Damme en Jabbeke, waar reeds heel wat actieve leden zijn. Via een inhoudelijk sterke werking met thema's als de ontsluiting van Zeebrugge, tewerkstelling in de eigen streek, mobiliteit en het ontwikkelen van een ambitieuze, moderne visie op de ontwikkeling van de regio 'Brugge en ommeland' op toeristisch ťn economisch vlak, wil de N-VA zich klaarstomen voor 2006.

"Een inhoudelijk sterke werking, gepaard gaande met de nodige acties, moet de ambitie van de N-VA Brugge-Torhout-Oostkust kracht bij zetten. De ambitie van de partij is dan ook zeer duidelijk : de Nieuw-Vlaamse Alliantie wil in elke gemeente van het arrondissement door minstens 1 mandataris per gemeente vertegenwoordigd zijn," zegt Boussemaere.

(FN-Meegedeeld)

Meer over Tewerkstelling    Politiek    N-VA    Zeebrugge    Joel Boussemaere    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag