Nieuws uit de Brugse regio

Gino De Craemer nieuwe voorzitter van N-VA Brugge


Brugge, woensdag 24/11/2004. De 41-jarige Gino De Craemer werd verkozen tot voorzitter van de Brugse afdeling van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Hij volgt JoŽl Boussemaere op, die deze functie gedurende 10 jaar waarnam en daarom volgens de statuten in deze functie niet herverkozen kon worden.

Ere-Voorzitter

JoŽl Boussemaere blijft wel verder deel uitmaken van het bestuur en werd voor zijn jarenlange inzet beloond met de titel van ere-voorzitter. Het Brugse team bestaat uit 12 bestuursleden en is zeer evenwichtig samengesteld. Hilde Jaques wordt ondervoorzitster, terwijl N-VA-jongere Steven De Wulf de functie van secretaris zal invullen en Gerard Vanhecke, als penningmeester, zal waken over de financiŽn. Tijl Waelput vult de nieuwe functie in van communicatieverantwoordelijke.

Uitbouw

De nieuwe bestuursploeg wil, met voorzitter Gino De Craemer en plaatselijk boegbeeld Jean-Marie Bogaert als uithangborden, op een gedreven manier de partij in Brugge verder uitbouwen. 'Er werd de laatste jaren een solide basis gelegd qua werking terwijl het ledenaantal sterk steeg en steeds meer (vooral jonge) mensen zich spontaan meldden om actief mee te werken. Thema's als de ontsluiting van Zeebrugge, tewerkstelling in de eigen streek, mobiliteit en het ontwikkelen van een ambitieuze, moderne visie op de ontwikkeling van Brugge op toeristisch vlak zijn enkele van de speerpunten van het plaatselijk partijprogramma. Verder zal ook ruime aandacht besteed worden aan de verdere ontplooiing van activiteiten op socio-cultureel vlak en aan het Brugse jeugdbeleid.

Ambitie

Door een inhoudelijk sterke werking, gepaard gaande met de nodige acties, wil de N-VA Brugge klaar staan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. De ambitie van de partij is duidelijk : de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) wil haar vertegenwoordiging in de Brugse gemeenteraad uitgebreid zien van van 1 naar 3 zetels.'

(FN-Meegedeeld)
Meer over Tewerkstelling    Politiek    N-VA    Zeebrugge    Joel Boussemaere    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag