Nieuws uit de Brugse regio

Vanaf vrijdag al boetes bij Brugse mobiliteitsplan


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 12/10/2004. Zonet hebben de Brugse Schepen Jean Van Den Bilcke, Luc De Man van De Lijn en korpschef Phillip De Wulf, van de Brugse Politie, de invoering van en de controle op de nieuwe maatregelen van het Brugse Mobiliteitsplan voorgesteld.

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe mobiliteitsplan ingevoerd. Rond het plan werd de afgelopen weken als uitgebreid gecommuniceerd in Brugge, en iedereen kreeg een uitgebreide informatiebrochure huis aan huis bedeeld.

Boetes vanaf vrijdag

"Vanaf vrijdag is die periode van informeren voorbij," zei de Korpschef van de politie, "en worden de nieuwe maatregelen van kracht. De parkeersituatie in de Brugse binnenstad verandert grondig door de invoering van de blauwe zone en het bewonersparkeren. Wie zich aan de nieuwe regels niet houdt, zal op vrijdag zelf reeds worden geverbaliseerd. Er komt geen gedoogperiode."

Brugge krijgt ook nieuwe buslijnen met lijn 23 naar het AZ Sint-Jan en het industriegebied De Blauwe Toren en de belbus naar Noord-Brugge. Voor de jongeren zullen extra avondlijnen een feit worden. Een nieuw één euro tarief wordt op de bussen van De Lijn naar een aantal omliggende woonkernen, zoals Zuienkerke, Blankenberge en Oostkamp ingevoerd.

(FN-Op Locatie)

afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag