Nieuws uit de Brugse regio

Radio Zenith 25 jaar


Audio Reportage


Brugge, zondag 10/10/2004. De Brugse ziekenomroep 'Radio Zenith' in het A.Z. St-Lucas in Assebroek-Brugge viet haar 25-jaruig bestaan.

Johan De Caluwé, momenteel ondermeer sportverslaggever bij de VRT, startte in 1979 met twee vrienden de Brugse ziekenomroep 'Radio Zenith': "De tijd ontbreekt mij om nu nog actief mee te werken, ondermeer ook omdat ik naast mijn drukke beroepsbezigheden ook free lance meewerk als sportverslagger werk voor V.R.T.-radio. Gelukkig verzorgen nu nog altijd enthousiaste medewerkers radioprogramma's bij zenith. Dit jaar kunnen we dan ook het vijfentwintigjarig jubileum vieren. Ooit keer ik zeker terug naar de 'roots' en zal dan met heel veel plezier weer patiëntgerichte radioprogramma's maken."

Functie

Huisomroepen doen veel meer dan enkel het draaien van plaatjes in een verzoekplatenprogramma. Op de eerste plaats komt het herstellen van het contact met de eigenlijke woonomgeving van de luisteraar. Maar ook het geven van informatie over het tehuis waarin zij zich bevinden, is het werk van een huisomroep. Op deze manier worden de luisteraars meer betrokken bij het dagelijkse leven van hun tijdelijke "thuis".

(FN)

Meer over Assebroek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag