Nieuws uit de Brugse regio

Brugge organiseert extra sessies 'omgaan met agressief gedrag op café'


Audio Reportage


Brugge, dinsdag 28/9/2004. In mei en juni organiseerde de stad Brugge samen met Horeca Vorming Vlaanderen en de Beroepsfederatie Horeca Brugge drie sessies van de vorming 'omgaan met agressief gedrag op café'; uitgevoerd door de gespecialiseerde firma Cosman Training. Deze vorming kwam er op vraag van de Stedelijke Preventiedienst. Via het horecaproject '+ café' merkte men namelijk dat een groot deel van de vragen en de verzuchtingen van de uitbaters te maken hadden met agressief gedrag in hun zaak. Hier werd dus duidelijk ingespeeld op een vraag die leeft bij de horecasector.

Interactief

Doordat er sterk rekening wordt gehouden met de ervaringen en verzuchtingen van de cursisten én door de medewerking van twee professionele acteurs krijgt deze vorming een sterk interactief karakter. Het is duidelijk dat hierdoor de aandacht en de interesse van de cursisten sterk aangescherpt wordt.

De evaluatie van de vorming door de cursisten loog er dan ook niet om. De deelnemers en de horecasector in het algemeen was laaiend enthousiast over het initiatief.
De uitgebreide mond-aan-mond reclame zorgde er ondertussen voor dat reeds heel wat geďnteresseerden op een wachtlijst moesten worden gezet.

Extra

Daarom kon de Stad Brugge met haar partners overeenkomen om nog twee extra sessies van deze vorming te organiseren. Deze vinden plaats op dinsdag 5 en woensdag 6 oktober, opnieuw in de foyer van de Biekorf. De twee vormingsdagen zijn ondertussen reeds volgeboekt. Na afloop van de in totaal vijf sessies zullen ongeveer 50 café-uitbaters en kelners deze vorming hebben gevolgd.

(FN-Meegedeeld)
Meer over Horeca    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag