Nieuws uit de Brugse regio

Op 1 mei: Tien jaar Red Rock Rally

Op de agenda voor Bruggedinsdag, 1/1/2013:

Brugge, donderdag 22/4/2004. 'Tien jaar Red Rock Rally, het is iets waar we terecht trots op zijn,' zegt Clémence Suykens van de MJA Brugge-Oostende. 'Het begon allemaal in 1995 wanneer 2 jongerenbewegingen van de socialistische gemeenschappelijke actie , wij van MJA en de ABVV-jongeren, hun schouders onder het project 'Red Rock Rally' zetten.'

Doorbraak

'In 1996 kwam eigenlijk pas de doorbraak Red Rock Rally. We verhuisden naar de Burg waar we nu al voor de 9e maal onze tenten en podium opslaan. In de voorbije negen jaar heeft de Red Rock Rally een grondige metamorfose ondergaan. Een professionelere aanpak en de hulp van vele vrijwilligers hebben van de Red Rock Rally het belangrijkste rockconcours in de regio,' weet Clémence.

De kandidaten

De jury onder leiding van cultuurschepen Yves Roose moest deze leer maar liefst 80 demo's doornemen. Een record! Daaruit werden de uiteindelijke vijf laureaten voor de Red Rock Rally 2004 geselecteerd. Wat vooral opviel volgens de jury was de hoge kwaliteit van de inzendingen.

Dit jaar betreden volgende groepen de rock-arena:

13u The Van Jets [Oostende]
14u Red Light District [Gent]
15u Yellow Teeth [Roeselare]
16u Vita Brevis [Herzele]
17u XX [Kessel-Lo]

Om deze feesteditie waardig af te ronden, sluit RRR af met een spetterend programma, met een
vierdubbele afsluiter:

18u15 Bis-optreden winnaar rally
19u15 De Portables
20u15 Swinnen
21u45 The Old Bastards met: Bea Van der Maat van Won Ton Ton, Kloot Per W van de Lama's, Luckas Vander Taelen van Lavvi Ebbel, Wim Punk van The Wolf Banes en Guy Swinnen van The Scabs.

De Groepen...

13u The Van Jets

Vier muzikanten uit het Oostendse die hun repetitiekot in Gent hebben. The Van Jets spelen snedige rock 'n roll met goeie riffs die de late jaren 60 en de jaren 70 oproepen (wie kent er nog Thin Lizzy of Led Zeppelin?). Sedert de opkomst van groepen als The White Stripes, The Datsuns en The Darkness mogen de gitaren weer volle bak! De Van Jets bliezen ook jury en publiek weg op Humo's Rock Rally en gingen daar met de eerste prijs lopen. Hey hey my my, rock & roll will never die. Hun voorlopige site kan je bewonderen op: www.thevanjets.tk

14u Red Light District

Red Light District is een trio uit Mechelen (all time rock city, volgens de band). De groep brengt stevige gitaarriffs en funky speedrock met een snuifje Zappaiaanse humor. De sound doet soms wat denken aan bands als Primus en Ween. Red Light District nam al twee keer deel aan andere rockrally's en dat resulteerde beide keren in een overwinning. De concurrentie is dus gewaarschuwd! Je kan Red Light District ook op het net bezoeken op http://www.bassheadz.be/redlightdistrict.

15u Yellow Teeth

Deze groep werd opgericht in Roeselare in 1995. Yellow Teeth bracht in 2001 een cd uit in eigen beheer waarvan al 300 exemplaren verkocht werden, gevolgd door een nieuwe cd in 2003. Yellow Teeth brengt briesende, harde en oerdegelijke skate/punkrock met ballen. Zanger David Vanhoorne zingt de ziel uit zijn lijf. De groep won de Demopoll van StuBru en stond o.a. in de finale van Rock Zottegem. Je kan de groep ook op het net bezoeken http://www.yellowteeth.be One - Two - Three - Four!

16u Vita Brevis

Vita Brevis (uitvalsbasis Herzele) is met z'n zeven leden de grootste groep die het podium zal beklimmen. Gevraagd naar 'stijl' repliceert de groep enorm stijlvol te zijn. En inderdaad, de strijkers (cello en viool) geven het geheel wel een speciale toets. Vita Brevis is ook in het bezit van puike vocalen die wat aan An Pierlé en Tori Amos doen denken. In 2003 was de groep al finalist tijdens de Nacht van de Zottegemse Rock en bemachtigde het septet ook de vierde plaats op de Begijnhoffeesten van Dendermonde. Stijlvol dus… zie ook www.users.skynet.be/vitabrevis

17u XX

Groep uit het Vlaams-Brabantse Kessel-Lo, met homestudio te Leuven. Deze groep speelt weldoordachte dance en citeert Lamb, Faithless, Moloko, Kosheen en Hooverphonic als voornaamste invloeden. XX kan ook pronken met een zeer goeie zangeres. De vreemde electronica-eend in de bijt der 'mechanische' muziek. Heeft met de andere bands wel gemeen dat men een zeer goed product heeft weten af te leveren. XX deed op de Vlaamse podia al heel wat ervaring op.
Contact: Ludo Mallants, Stijn Streuvelslaan 46, 3010 Kessel-lo, 0497/44.27.91, xxproductions@hotmail.com

De winnaar...

Alle deelnemers krijgen een gratis video-opname van hun optreden en de winnaar krijgt bovenop een cheque van € 500 en de eeuwige roem in het RRR palmares.

Alle informatie rond de Red Rock Rally en de groepen kan nagelezen worden op de internetsite. Surf naar www.redrockrally.be. U vindt er ook foto's en links naar de sites van de groepen

(FN-Meegedeeld)

Meer over Yves Roose    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag