Nieuws uit de Brugse regio

Tweede dag mozartblaaskwartetten


Audio Reportage

Tweede dag mozartblaaskwartetten
Brugge, zondag 12/2/2006. Het Kuijkenkwartet deed het nog maar eens. Zaterdagavond stonden de hobo, de natuurhoorn en de klarinet centraal. Sigiswald Kuijken gaf op een ludieke maar terzake manier toelichting bij de werken.

Het concert, oorspronkelijk gepland in de kamermuziekzaal, ging net zoals op vrijdag door in de grote zaal. Voor de voorstelling vertelde Sigiswald dat hij graag in de grote zaal speelt. Bij de vraag of hij feedback kreeg van zijn publiek zei hij dat er iets meer licht mocht zijn in de zaal zodat hij minder in een zwart gat zou kijken. Het publiek zelf bleek tevreden na afloop van het concert.

De solisten die het deden vanavond waren Pierre-Yves Madeuf, hoorn en Patrick Beauregard, hobo in het eerste deel. Na de pauze stond het klarinetkwartet op het programma. Lorenzo Coppola speelde op een kopie van een instrument van Theodor Lotz uit 1788. Het instrument zag er helemaal niet uit als de ons bekende klarinet.
'Ceci n'est pas une pipe !' begon Sigiswald zijn betoog bij de aanvang van het tweede deel. Hij zei dit omdat het instrument leek op een grote pijp.

Van de werken van dit concert is een CD uitgekomen met dezelfde solisten. Een plaatje voor intieme luisteravonden.

(Patrick Pieters-Op Locatie)

Meer over Concert    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag