Nieuws uit de Brugse regio

Luie Brugse gemeenteraadsleden krijgen WC-rol cadeau


Audio Reportage

Luie Brugse gemeenteraadsleden krijgen WC-rol cadeau
Brugge, woensdag 26/11/2014. Jong VLD Brugge gaf vanavond voor de gemeenteraad aan elk raadslid een WC-rol cadeau. Bedoeling was hun eerdere acties rond Wereldtoiletdag kracht bij te zetten, want 'vorige week was het weer Wereldtoiletdag en voor de derde keer op rij moeten op dat vlak helaas ook in Brugge weer aandacht voor vragen, want ondanks de samenstelling van werkgroepen en vele beloftes is er nog steeds niets veranderd is onze stad want handelaars worden nog steeds om de haverklap geconfronteerd met toeristen die hun accommodatie willen gebruiken.' Aldus voorzitter Pieter Puystiens. Het was dus een cadeau om luiheid, want 'de stad wentelt haar taak af op de ondernemers. Dit is onhoudbaar is, aangezien het al te veel over niet-klanten gaat, en er geen vergoeding tegenover staat.'
Jong VLD Brugge herhaalt haar pleidooi om in de eerste plaats een betere aanduiding aan te brengen van de bestaande openbare toiletten. Ook de openingsuren van deze toiletten kunnen veel ruimer, vinden de Brugse jonge liberalen. Na de kantooruren is het bijna onmogelijk een openbaar toilet te vinden.
'Dit is echter niet voldoende' vervolgt Puystiens. 'De stad moet investeren in meer openbare toiletten, bij voorkeur in bestaande voor het publiek toegankelijke locaties. We denken aan openbare parkings, bibliotheken, musea en andere overheidsgebouwen. Maar ook in het straatbeeld en in de parken kunnen er cabines aangebracht worden. In talrijke steden zijn deze zelfreinigende en esthetisch verantwoordde cabines ingeburgerd'. Tot slot stellen de jonge liberalen voor dat het stadsbestuur de hand uitsteekt naar horecaondernemers die mits een kleine vergoeding voor hun kosten hun toiletten openzetten. 'Dit is een win-win voor zowel de stad als de ondernemer'.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)

FN
Meer over Ruimtelijke Ordening    Actie    Open VLD    Toerisme    Binnenstad    Sociaal    Welzijn    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag