Nieuws uit de Brugse regio

15e IJssculpturen Festival geopend: The Land of The Hobs


Audio Reportage

15e IJssculpturen Festival geopend:  The Land of The Hobs
Brugge, donderdag 20/11/2014. Vanavond is, in aanwezigheid van burgemeester Renaat Landuyt (sp.a), het 15e IJssculpturen Festival geopend, op het Stationsplein in Brugge. Het 14e IJssculpturen Festival in Brugge heeft sinds zijn ontstaan in 1999 ruim 2.300.000 bezoekers verwelkomd!
Tijdens de eindejaarsperiode is het IJssculpturen festival dan ook een vaste waarde , een belangrijke toeristische attractie en een publiekstrekker voor Brugge, waarvoor bij deze lustrum editie inspiratie werd gevonden bij 'The Land of The Hobs' (Het Land van de Hobs) van Tolkien. Hun magische en geheimzinnige wereld van hobs, elfen, prinsen, magiërs, dwergen, jagers en duivelse figuren…is in een ijzig decor bij -6°C het bekijken waard. Vierentwintig internationale ijskunstenaars hebben de voorbije drie weken méér dan 350 ton ijs en sneeuw bewerkt en omgevormd tot één grote sprookjeswereld.

Brugse historische architectuur is decor

Nadat organisator Francis Vandendorpe sponsors en medewerkers had gedankt en had gewezen op vele historische architecturale elementen uit het Brugge van weleer, die in de 'groene zone' van de tent verwerkt werden in een Hobbit huisje, opende burgemeester Renaat Landuyt officieel het evenement dat Brugge toeristisch alvast geen windeieren schijnt te leggen, met de belofte op zoek te gaan naar de stukken geschiedenis van Brugge in het decor... Zo maakt een vroegere zijdeur van de Sint-Salvatorskathedraal en een raam van de oude Brugse gevangenis deel uit van de opstelling.

Ice magic: The Land of the Hobs
Stationsplein 8000 Brugge
Dagelijks, van 21/11/14 tot 04/01/15
Openingsuren: 10.00 u tot 18.00

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: FN)
Meer op www.ijssculptuur.be
Contacteren via mail info@ijssculptuur.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Economie    Evenementen    sp.a    Renaat Landuyt    Toerisme    Binnenstad    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag