Nieuws uit de Brugse regio

JONGCD&V Brugge teleurgesteld in eigen meerderheid


Audio Reportage

JONGCD&V Brugge teleurgesteld in eigen meerderheid
Brugge, maandag 17/11/2014. JONGCD&V Brugge is teleurgesteld in de eigen sp.a/CD&V meerderheid in Brugge. 'We hebben de voorbije weken en maanden kunnen vaststellen dat het vertrouwen tussen de Brugse coalitiepartners erop achteruit gegaan is. Wij vragen met aandrang dat de coalitie hieromtrent nieuwe afspraken maakt en het vertrouwen herstelt, want in 2015 moeten in aantal belangrijke dossiers stappen voorwaarts gezet worden. Over elk klein euvel iedere keer een hele discussie opstarten. Ik denk niet dat de Bruggeling daar op zit te wachten,'zegt Niels Vermeulen van het vernieuwde 12-koppige bestuur van JONGCD&V.

Entrepot zonder politieke bemoeienissen

"Wij zijn bijvoorbeeld genoodzaakt om negatief te reageren op de plannen van de burgemeester om van de Entrepot een stedelijke vzw te maken, waardoor de jeugdige onafhankelijkheid ervan in het gedrang zou komen. Meer dan de helft van de raad van bestuur zou in dit geval uit politici, wellicht vooral van de meerderheid bestaan", stelt Vermeulen vast, "en dat zal zeer waarschijnlijk wegen op de jeugdige creativiteit van het Entrepot. Ik zou het liefst de politiek er volledig buiten houden, want je moet toch ergens een forum hebben, waar jongeren zichzelf creatief kunnen ontwikkelen. Wat ik niet wil is dat deze werking nu ook strak gestuurd zal worden vanuit de politiek... Laat de jongeren een beetje jong zijn en vrij wezen, zonder ook dat allemaal politiek te gaan regelen."

Oppositie uit bestuursraden weren een vergissing

"De toon van het bestuur is twee jaar geleden van meet af aan een beetje verkeerd gezet", vindt Niels Vermeulen. "De oppositie is in alle bestuursraden waarin zij moeten vertegenwoordigd worden beperkt tot een minimale bezetting. Dat was destijds onder Patrick Moenaert anders, een beetje in de samenwerkingsfilosofie van CD&V. Wel: vanaf dag één, en dat merk je ookin de gemeenteraad, zit het bestuur lijnrecht tegenover de oppositie. En als CD&V zitten we daar dan een beetje tussen. Ik zou liever zien dat we als een voltallig gemeentebestuur dossiers kunnen aanpakken, in collegialiteit met elkaar. Ik denk dat dat voor de Bruggelingen veel beter is, dan een discussie die dan vaak de persoonlijke toer op gaat en waarin het debat dan verzand in verwijten over en weer, waar de Bruggeling echt niet op zit te wachten..." besluit Niels Vermeulen.

(FN-eigen Berichtgeving)
Meer op jongbrugge.be
Meer over Jongeren    Opinie    Politiek    CD&V    sp.a    Patrick Moenaert    Renaat Landuyt    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag