Nieuws uit de Brugse regio

Slot zevende Flanders Film Festival

Slot zevende  Flanders Film Festival
Brugge, zaterdag 15/11/2014. De zevende editie van het Flanders Film Festival zit erop. Over de tien dagen een degelijke opkomst qua publiek. Jammer dat sommige gasten forfait moesten geven maar dat zijn omstandigheden waar je geen hand in hebt. Toch zijn er altijd nog acteurs, regisseurs,… die onverwacht binnenwippen zonder dat ze op de guestlist of in de catalogus staan. Glenn Maynard was zo iemand. De hoofdrol uit de crèmekarfilm, ' Chocolate, Strawberry and Vanilla '. Bepaalde vertoningen konden zelfs rekenen op meer dan tweehonderd toeschouwers wat voor dit genre films een groot succes is. Momenteel kan de balans opgemaakt worden en de eerste voorbereidingen gemaakt worden voor de afspraak in 2015. We zijn bijna toe aan de tiende editie !
Gisteren zaterdag was er de ganse dag de traditionele Dag van de Jonge Filmmaker met gastleraars. De vertoning van de Japanse animatiefilm ' Dragon Balls ', het tweede deel van de documentaire ' Video Nasties ' en de competitie van kortfilms die kans maakten op de Méliés d'Argent . Als afsluiter de hilarische vampier comedy uit Nieuw Zeeland ' What We Do in the Shadows '. Nadien gevolgd door de afterparty. Er was iets speciaals beloofd en het zou doorgaan in de zaal zelf. Terwijl het volk toestroomde en in de foyer een documentaire kon bekijken of iets drinken, werd in de zaal de laatste voorbereidingen getroffen voor  ' The Duke Mitchell Film Party '.
Toen iedereen zijn plaats in de zaal had ingenomen werden de winnaars bekend gemaakt van de Young Blood competitie, de Méliés d'Argent en wie de publieksprijs had gewonnen. Thierry en Patrick stelden de jury voor. Rebekah Louisa Smith en Ton Van Rooij hadden gekozen voor ' Sinnside ', van de Spaanse regisseur Miguel Angel Font Bisier. Een horror kortfilm van 13' over de ziel van 7 kinderen die het hoofdgerecht worden van enkele psychopaten  in een macaber en bizar restaurant. Miguel kan nu meedingen in Sitges waar de jaarlijkse Méliés d'Or wordt uitgereikt. Dit is een trofee voor best beginnend Europees talent van de fantastische kortfilm. Alan Jones, zelf medeorganisator van een festival in London ( FrightFest ) nam de micro over van Thierry en riep ' Der Samurai ' uit als winnaar van de Young Blood trofee. Nog een zeer kort woord van Wim Steeman en Nick mocht tenslotte de publieksprijs bekendmaken. Op de derde plaats ' Wasteland ', tweede werd ' Zombeavers ' en de uiteindelijke winnaar. Een zombiefilm en sequel ' Dead Snow II ' van Tommy Wirkola. ' Heil Five ! DOD SNO ' een film afkomstig uit Noorwegen/ Ijsland. Applaus van het talrijke publiek, ' What we Do in the Shadows ' kon starten. De realityshows indachtig was dit een heerlijke amusementsfilm. Een filmploeg die vier vampieren volgt in hun dagelijkse ( nachtelijke ) doen. ' Interview with a Vampire ', maar dan volledig in het hilarische genomen en Jemaine Clement en Taika Waititi hebben tal van dolkomische situaties in hun film verwerkt. Dit was zonder twijfel te merken aan het gelach en gebulder van de toeschouwers. Een waardige afsluiter. Jemaine en Taika waren ook de scenaristen en twee van de hoofdrollen. Vladislav ( Dracula, de spietser ) en Viago . Beiden hebben reeds een aardig palmares op allerlei vlak. En momenteel nominaties en winst voor hun dolkomische Vampire Mockumentary. Op het einde na de credits werden wij nog eens gehypnotiseerd door Deacon ( Jonathan Brugh ), de derde vampier. Ben Fransham speelde de oudste vampier Petyr, het Nosferatutype.
Na de film kon het Londens duo hun Duke Mitchell Film Party loslaten op het publiek gevolgd door een dj sessie. Wat aangekondigd was als iets hilarisch, speciaals, apart, nooit gezien. Een nacht van de wansmaak omgetoverd tot een interactief spektakel. Het sloeg niet 100 % aan, menig toeschouwer verliet de zaal en anderen volgden na een tijdje. Maar toch waren er een kleine honderd die zich hierbij enorm vermaakten en zelf commentaar riepen. Russel en James de publieksentertainers deden lustig voort, … voor hen iets dat ze al talrijke keren gebracht hebben met succes. Bij ons onbekend, en naar mijn mening iets te afstandelijk om zich na de eindfilm te vermengen, nog een beetje nagenieten met beeldfragmenten op kleine schermen. Iets drinkend, iets knabbelend. Maar ja elk zijn soort van amusement.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: stippy)
Meer op www.rrfff.be
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Film    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag