Nieuws uit de Brugse regio

Brugse Paljas opnieuw in de prijzen op de World Beer Awards

Brugse Paljas opnieuw in de prijzen op de World Beer Awards
Brugge, vrijdag 14/11/2014. Op de World Beer Awards, de grootste biercompetitie ter wereld, ontving Brouwerij Henricus enkele medailles voor het Brugse Paljasbier. Paljas blond kreeg zilver (categorie Belgian style) en Paljas bruin viel een bronzen medaille te beurt (categorie Brown ale). Ook op de Brussels Beer Challenge ging Paljas eerder al met eremetaal naar huis: net als vorig jaar kreeg de bruine een bronzen plak.

Groei

'Deze nieuwe prijzen maken duidelijk dat de medailles die we eerder kregen geen toevalstreffers waren', zegt zaakvoerder Mathias Van den Poel. 'Deze blijvende erkenning voor ons bier stemt mij tevreden. Sinds kort zullen ze nu ook van een Paljas kunnen proeven in Hongarije en Japan, want op beurzen bleek de Indian Pale Ale daar immers uitermate populair. Op het komende Brugs bierfestival in februari pakken we ook uit met een nieuw biertje. Aan het recept daarvan wordt momenteel nog volop gesleuteld.'

Brouwerij Henricus

Brouwerij Henricus ontstond in 2013 en is een initiatief van de dertigjarige Mathias Van den Poel uit Zeebrugge. Het eerste bier, de Paljas blond, werd met groot succes gelanceerd op het Brugs Bierfestival van dat jaar. Nadien zagen ook de Paljas bruin (een zeldzaam niet zoet bruin bier) en de Paljas IPA (Indian Pale Ale, stevig gehopt) het levenslicht. Van den Poel ontwikkelde zelf de recepturen van de bieren die momenteel nog worden gebrouwen door brouwerij Anders uit Limburg 'maar op termijn is het de bedoeling om zelf te brouwen in een nog te bouwen brouwerij in de streek,' besluit Mathias Van den Poel.

(FN-Meegedeeld-Brouwerij Henricus)

FN
Meer over Horeca    Zeebrugge    Ondernemen    Promotie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag