Nieuws uit de Brugse regio

Brugge krijgt 1,75 miljoen euro achterstallige dotaties uit het verkeersveiligheidsfonds


Audio Reportage

Brugge krijgt 1,75 miljoen euro achterstallige dotaties uit het verkeersveiligheidsfonds
Brugge, woensdag 12/11/2014. Politiezone Brugge zal dan toch de maar liefst 1,75 miljoen euro achterstallige dotaties krijgen, die ze tegoed had uit het verkeersveiligheidsfonds van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Brugs Kamerlid Franky Demon (CD&V) stelde in de Commissie Binnenlandse Zaken aan minister Jan Jambon een vraag over de achterstallige uitbetaling van de gelden van het verkeersveiligheidsfonds want verschillende West-Vlaamse politiezones stellen immers al een tijd belangrijke aankopen uit.
Minister Jambon beloofde om het betreffende KB in de volgende ministerraad volgende week te laten goedkeuren zodat de achterstallige gelden van 2010 tot 2014: er zal in totaal ruim 80 miljoen euro worden uitbetaald aan de politiezones. Demon pleitte ervoor om het 'principe du juste retour' toe te passen, waarbij de zone van het gewest die de verkeersovertreding verbaliseerde ook effectief de financiŽle middelen hiervoor krijgt, iets waarover de vorige regering maar geen beslissing kon nemen, want WalloniŽ, waar bijzonder weinig overtredingen worden uitgeschreven, stond op evenredige uitbetaling ten opzichte van de bevolking, niet ten opzichte van het werk van de politie, zegt Demon.

Signalisatieborden en flitscamera's

Of een en ander goed nieuws is voor de gewone Bruggeling valt overigens nog maar te bezien: de politie wil naast enkele signalisatieborden vooral ook meerdere nieuwe flitscamera's met nummerplaatherkenning kopen met de centen...

De politiezones krijgen nog in 2014 hun dotaties.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Politiek    CD&V    N-VA    Franky Demon    Politie en Gerecht    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag