Nieuws uit de Brugse regio

Kurt Deklerck gaat voor goud naar WK 9-ball in Finland


Audio Reportage

Kurt Deklerck gaat voor goud naar WK 9-ball in Finland
Brugge, woensdag 12/11/2014. Op woensdag 19 november vertrekt Bruggeling Kurt Deklerck richting Finland om er deel te nemen aan het Wereldkampioenschap 9-ball dat van 21 tem 23 november gespeeld word in Turku (Finland).

Voor goud

Wereldkampioen 9-ball is nog een titel die ontbreekt op het reeds lange palmares van Deklerck: in 2013 behaalde Deklerck zijn beste resultaat in die discipline met brons op het WK in Johannesburg (Zuid-Afrika). In zijn 27 jarige carrière behaalde Deklerck reeds 241 titels waaronder 3x wereldkampioen snooker, 1x Wereldkampioen 8-ball en verschillende Europese titels snooker - pool maar de wereldtitel 9-ball ontbreekt nog op zijn lange palmares en hij hoopt daar deze keer iets aan te kunnen doen.

Niet in China

Het Wereldkampioenschap rolstoelpool valt dit jaar overigens niet samen met het WK voor junioren zoals de vorige jaren omdat het paralympisch comité en Olympisch comité van China het niet eens werden over de organisatie van het WK dat had moeten doorgaan van 15-18 november in Shanghai.

Aan dit Wereldkampioenschap mogen enkel de 16 beste atleten ter wereld deelnemen.

(FN-Meegedeeld-KD)
Meer op www.kurtdeklerck.be
Meer over Sport    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag