Nieuws uit de Brugse regio

Pieter Van Hees stelt zijn film Waste Land voor op RRFFF


Audio Reportage

Pieter Van Hees stelt zijn film Waste Land voor op RRFFF
Brugge, dinsdag 11/11/2014. Pieter Van Hees (1970) is als regisseur en scenarioschrijver al een 10-tal jaar bezig en heeft voor de film Waste Land, die vanavond op het Razor Reel Flanders Film Festival 2014 in Ciné Liberty in Brugge werd voorgesteld, al zijn sporen verdiend met kortfilm, in TV-series en met enkele langspeelfilms. Waste Land was eerder al in wereldpremière te zien op het filmfestival in Toronto en op het Filmfestival in Gent, maar komt pas over een paar maanden in de zaal en dus waren de liefhebbers van het genre ruim vertegenwoordigd in Brugge.

Internationale deuren nu open

Voor Pieter Van Hees is het duidelijk dat de internationale deuren met de ruime aandacht wereldwijd voor Waste Land nu wellicht open gaan en een film draaien in Hollywood of enkele afleveringen voor een Amerikaanse TV serie behoort nu tot de mogelijkheden, waar hij voor wil gaan,mocht het aanbod komen: 'zoal elke moslim ooit naar Mekka moet gaan, het blijft daar de voedingsbodem... Maar het is niet iets dat hoeft,..., maar een klene filmstudie daar is nog altijd 10 keer groter dan een grote filmstudio hier... Er is misschien 5 procent van de mensen daar die ik interessant vind, om mee te werken,..."

Alleen maar fantastische films maken

'Van elke drie films waar ik aan begin, maak ik er eigenlijk maar één... Ik kom dan onderweg zelf tot de vaststelling dat het scenario toch niet zo goed is, of dat iets anders niet op zijn plek valt. Dan kom je zelf tot de vaststelling dat het niet zal kunnen worden wat je zelf wil, dan wordt het niet fantastisch en dan moet je kunnen beslissen een film beter niet te maken. Je moet er bij het begin voor jezelf kunnen van uit gaan dat het fantastisch kán worden,' besluit Pieter Van Hees.

(FN-eigen Berichtgeving-foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Media    Kunst    Film    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag