Cultuur en evenementen

FlandroniŽ toont Vlaanderen en WalloniŽ als surreŽle bijna-gelijken

Op de agenda voor Brugge tot zondag, 30/11/2014:

Audio Reportage

FlandroniŽ toont Vlaanderen en WalloniŽ als surreŽle bijna-gelijken
Brugge, maandag 10/11/2014. In een klein land als het onze is de ťťnheid tussen Noord en Zuid ver te zoeken, maar fotograaf Franky De Schampheleer toont met een fotoreeks die onder de noemer "FlandroniŽ" in De Schipperskapel te zien is, dat Vlaanderen en WalloniŽ in beelden alvast meer gelijk zijn dan politieke impasses zouden durven doen vermoeden.

Surrealistische werkelijkheid

Vaak eerder surrealistische beelden met humor gemaakt in de twee landsdelen die even gekscherend worden belicht. Vaak kan je nauwelijks het onderscheid maken tussen Vlaanderen en WalloniŽ en in het bijzondere licht dat Franky De Schampheleer opzoekt bij zijn roadtrips op zoek naar bijzondere maar nooit geŽnsceneerde situaties, zijn schijnbare onmogelijkheden toch de vluchtige werkelijkheid die hij vastlegt.
De reeks is FlandroniŽ is trouwens als een heel ander concept gestart dan het uiteindelijke resultaat doet vermoeden: De Schampheleer wou aanvankelijk de geboorteplaatsen van enkele Waalse politici in beeld brengen, maar van het een kwam het andere...

FlandroniŽ maakt deel uit van een dubbele expositie waarin ook werk van Dieter Debruyne te zien is, van zaterdag 8 tot en met zondag 30 november in de Schipperskapel, Komvest 38, 8000 Brugge. De kapel elk weekend open van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis!

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Andere Culturen    Foto    Techniek    Tentoonstelling    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag