Cultuur en evenementen

Engelse Polyfonisten centraal in Brugse Polyfonieweekend


Audio Reportage

Engelse Polyfonisten centraal in Brugse  Polyfonieweekend
Brugge, donderdag 6/11/2014. Van 7 tot en met 9 november gaat opnieuw het Polyfonieweekend door in Brugge, dit keer volledig gewijd aan 'Engelse Polyfonie'. Een 50-tal deelnemers, vooral afkomstig uit Vlaanderen en Nederland, hebben zich ingeschreven voor deze cursus, waarin volgens dirigent Ignace Thevelein deze keer de rijke wereld van Engelse polyfonie verkend wordt aan de hand van religieuze composities voor vier stemmen. Geen veertigstemmig Spem in alium dus, en ook geen intieme luitliederen van Dowland. Wel de knappe melodieŽn en de zoete klanken van niet enkel Tallis en Byrd, maar ook tijdgenoten zoals Morley en Tomkins.

Dirigent Ignace Thevelein gidst de deelnemers doorheen de werken, met aandacht voor de typische stijl en een verantwoorde interpretatie en tussendoor schetst musicoloog Simon Van Damme de muziekhistorische context aan de hand van de gezongen partituren en verschillende luistervoorbeelden. Op zondag neemt dirigent Arnout Malfliet het koor op sleeptouw voor een masterclass.

Toonmoment
Het weekend wordt afgesloten met een toonmoment voor het grote publiek.
Dat gaat door in de kerk van de Minderbroeders Kapucijnen, Boveriestraat, Brugge op zondag 9 november om 15u30. Toegang vrij!

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving/Foto: PP)

FN
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag