Nieuws uit de Brugse regio

Donderdag start het Razor Reel Flanders Film Festival 2014


Audio Reportage

Donderdag start het  Razor Reel Flanders Film Festival 2014
Brugge, dinsdag 4/11/2014. Donderdag 6 november gaat het Razor Reel Flanders Film Festival 2014 van start. De openingsfilm 'Alleluia' (Affiche) is meteen helemaal raak, zegt organisator Patrick Van Hauwaert: ze viel onlangs nog in de prijzen op verschillende filmfestivals.

'Alleluia' (Fabrice du Welz, 2014) de openingsfilm op het Razor Reel Flanders Film Festival, werd bekroond met de Méliès d'Or Award voor Beste Europese Fantastische Film op het Sitges Internationaal Fantastisch Film Festival van Catalonië in Spanje. Eerder won deze film ook de Méliès d'Argent Award op het Lund Intl. Fantastic Film Festival in Zweden. 'Alleluia' speelt op 6 november om 20u15 in de Cine Liberty, in aanwezigheid van Fabrice du Welz.

Verder beveelt Patrick Van Hauwaert tijdens de voorbeschouwing onder meer 'It Follows' aan, van regisseur Robert Mitchel, "The Search for Weng Weng" van regisseur Andrew Leavold, de Duitse film Der Samurai, ondanks de titel geen Japanse klassieker maar een Duitse film van Till Kleinert met een donkere mix van thriller en thema's als homoseksualiteit, een thema dat ook speelt in de Deense film 'When animals Dream' waarin een 'coming of age' verhaal voor holebi's over Marie, 20-jarige jongedame in een godvergeten Deens gat...

De 'grote films' van het Razor Reel Flanders Film Festival 2014 zijn te zien in Cine Liberty in de Kuipersstraat maar evenzeer aan te bevelen zijn de kortfilms en heel wat films van jonge filmmakers, die worden vertoond in het 'European Film Village', da's een tijdelijke kleine filmzaal boven de Factor Club, op het Kraanplein.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer op www.rrfff.be
Meer over Jongeren    Andere Culturen    Kunst    Film    Evenementen    Binnenstad    Promotie    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag