Economie

Toekomst Rosyth-Zeebrugge route zeker gesteld

Toekomst Rosyth-Zeebrugge route zeker gesteld
Zeebrugge, dinsdag 4/11/2014. De toekomst van de Rosyth – Zeebrugge vrachtroute is zeker gesteld nadat DFDS Seaways, de Schotse regering en Forth Ports een intentieverklaring hebben getekend waarin ze afspreken dat de route wordt voortgezet onder beheer van DFDS Seaways.

'We zijn erg blij dat we onze klanten deze vrachtroute kunnen blijven aanbieden. Voor hen is het immers zeer belangrijk dat het transport van hun vracht tussen België en Schotland blijft voortbestaan. Deze route heeft altijd veel voor ons betekend en we zijn uitermate verheugd dat we, in goed overleg met de Schotse regering en Forth Ports, een oplossing hebben gevonden om met de route door te kunnen gaan, zeker met oog op de aankomende zwavelwetgeving die een uitdaging zal vormen voor de transportsector,' zegt Niels Smedegaard, CEO van DFDS. Hij tekende de intentieverklaring samen met First Minister Alex Salmond en Charles Hammond, CEO van Forth Ports.

Extra capaciteit op de route

Rosyth – Zeebrugge blijft de enige vrachtdienst tussen Schotland en het continent en DFDS Seaways handhaaft het bestaande vaarschema met het schip Finlandia Seaways dat in elke richting drie afvaarten per week verzorgt. "Daarnaast zal de Rosyth terminal dusdanig worden aangepast zodat we klanten de extra optie kunnen bieden om containers aan boord in twee lagen te stapelen. Hiermee vergroten we de beschikbare vrachtcapaciteit aan boord en verbeteren we de service die we onze klanten aanbieden", zegt Smedegaard.

Senior Vice President Kell Robdrup voegt toe: 'Graag bedanken we alle belanghebbenden voor hun steun om deze milieuvriendelijke manier van transport een toekomst te geven. We kijken er naar uit om nieuwe klanten te verwelkomen op de enige vrachtdienst met een rechtstreekse verbinding tussen het continent en Schotland.'

Stein van Est, Managing Director van DFDS Seaways België, blijft verantwoordelijk voor het management van de route.

(FN-Meegedeeld-DFDS)

FN
Meer economisch nieuws

Meer over Economie    Haven    Zeebrugge    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag