Cultuur en evenementen

Lien Dereere vond inspiratie voor Witzige Weiber in Berlijn

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 14/11/2014:

Audio Reportage

Lien Dereere vond inspiratie voor Witzige Weiber in Berlijn
Brugge, maandag 3/11/2014. De curator voor de volgende editie van het kunstenfestival TANK van het Entrepot is de Brugse Lien Dereere, de oprichtster en bezieler van Bruges' Burlesque, die met workshops voor showgirls en evenementen zoals 'Tease and Please' een publiek heeft opgebouwd dat je niet onmiddellijk aan het Entrepot zou linken. En ergens vermoeden we dat men in het Entrepot ook een tweede keer zal hebben nagedacht toen haar ideeën werden voorgelegd, maar TANK#series Witzige Weiber is toch een feit. Humor moet de rode draad worden, maar dan wel humor waarvoor de inspiratie uit Duitsland kwam. Hoe zeg je? Inderdaad: uit Berlijn.

Gevarieerd programma vol humor

Op het programma van deze editie van het kunstenfestival TANK onder meer Maud Vanhauwaert, finaliste van het Leids Cabaret Festival, met haar ontroerend teksttheater en Roosbeef, die met vaak dwarse popliedjes met humorvolle teksten steeds meer onder meer Radio 1 haalt. Ook illustratrice Sabien Clement werkt mee, fotografe Vicky Bogaert, cartooniste Fien Cools, de zotte dozen van defirmadanktu, schrijfster Hanne Lefèvre, theatertalent Marieke De Maré en de burlesque diva's van The Divine Decadence Darlings, zeg maar the top of Lien's Class.

Humor, de rode draad door het leven van Lien Dereere, moet deze editie van kunstenfestival TANK dus kleuren, zonder dat ze zichzelf al te serieus neemt. De Witzige Weiber gaan na of er meer is dan het mannenbastion genaamd comedy.

Witzige Weiber
vrijdag 14 november om 20 uur
Het Entrepot
Binnenweg 4
8000 Brugge

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Theater    Dans    Humor    Jongeren    Literatuur    Kunst    Tentoonstelling    Evenementen    Sint-Jozef    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag