Cultuur en evenementen

Smashing Birds in Cultuurzaal Daverlo

Op de agenda voor Brugge op vrijdag, 14/11/2014:

Audio Reportage

Smashing Birds in Cultuurzaal Daverlo
Brugge, vrijdag 17/10/2014. De Brugse band Smashing Birds is op vrijdag 14 november 2014, te beleven in het voorprogramma voor The Ego, voor een gratis! concert in Cultuurzaal Daverlo in Assebroek. Verdeeld over acht sessies worden daar het komende jaar een aantal optredens voorzien onder de naam "Daverend/Unplugged" met Brugse bands in volle actie.

Smashing Birds probeert sfeervolle songs te brengen waarin het evenwicht tussen stem, slagwerk en spinnende gitaren ergens tussen de grenzen van melodieuze indie, alternatieve rock en zelfs folk wordt gezocht... Een vergelijking met een band als Arcade fires, die wel eens wordt gemaakt, stoort zanger/gitarist Dieter Geernaert niet, hoewel 'wij wel een beetje speciaal willen zijn'.

Optreden voor een live publiek is niet voor alle bandleden even evident. Dieter bijvoorbeeld vindt de privacy van de oefenruimte of de studio waar samen aan een song wordt gewerkt wel inspirerend. 'Het live optreden is een zoektocht geweest voor ons.... Het ging in het verleden vaak verkeerd vooral toen we nog hardere muziek brachten... Nu we ingetogener werken, kunnen we het live wel brengen.... Het publiek verlamt ons niet meer.'

Dieter Geernaert - Stem, Gitaar
Kristof Morlion - Drum, Stem
Bram De Muynck - Bas, Stem
Jan Evens - Toetsen, Stem
Ian Van Gemeren - Gitaar, Stem

Vrijdag 14 november 2014
Smashing Birds
The Ego
Cultuurzaal Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek
Deuren: 20.30u / Aanvang concert: 21u
Gratis inkom

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Concert    Jongeren    Evenementen    Assebroek    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag