Cultuur en evenementen

Derde vrije Brugse stadsdichter wordt voorgesteld: Lies Van Gasse

Op de agenda voor Brugge op donderdag, 27/11/2014:
Derde vrije Brugse stadsdichter wordt voorgesteld: Lies Van Gasse
Brugge, vrijdag 17/10/2014. Sedert enkele jaren leeft in Brugge een ondergrondse poŽziebeweging. Een collectief dat dichters aan Brugge tracht te binden en dat de straten wil laten ademen met taal, zoals bossen dat doen door bomen. Een van de manieren waarop dat naar buiten wordt gebracht is via het vrije stadsdichterschap. Na Hedwig Speliers en Peter Theunynck is de derde stadsdichter in deze jonge traditie de getalenteerde Lies Van Gasse. Zij volgt de Brugse actualiteit en haakt haar gedichten eraan vast.

Om dit stadsdichterschap dubbel en dik in de kijker te zetten organiseren boekhandel De Reyghere en de Brugse Boekhandel samen een mooi avondprogramma rond de geŽngageerde dichters en hoe die hun sporen in de stad nalaten.

20u00 bij boekhandel De Reyghere
Peter Theunynck stelt zijn gloednieuwe dichtbundel aan u voor en we genieten samen met Lies Van Gasse van haar project rond MongoliŽ en haar aankomende nieuwe verzameling graphic poems.

20u30 wandeling door de stad
Hoe beter kunnen we de Brugse stadsgedichten aanhoren dan bij de plaatsen waarvoor ze werden geschreven? Bij wijze van een beknopte wandeling staan we stil bij enkele locaties in de binnenstad en luisteren naar het proclameren van de gedichten via de stadsdichtersmegafoon. Op die manier vervolgen we onze weg naar de Brugse boekhandel.

21u00 bij de Brugse Boekhandel
Bij de Brugse Boekhandel gaan we dieper in op het stadsdichterschap. We lichten het concept toe, blikken terug op de afgelopen jaren en genieten verder van enkele stadsgedichten.

Het vrije stadsdichterschap is een initiatief van PoŽziebos (zie website) en wordt mee ondersteund door boekhandel De Reyghere en de Brugse Boekhandel. De stadsgedichten van Lies Van Gasse zijn terug te vinden via Kanten Stad op Blogspot. (link hieronder)

Deelname aan deze avond is gratis, maar inschrijven is wenselijk via e-mail (link hieronder), telefonisch (050 33 34 03) of via aanmelding in de boekhandel.

27 nov 2014 om 20:00 uur
Boekhandel De Reyghere
Markt 12 8000 Brugge

(FN-Meegedeeld-LV)

FN
Meer op www.kantenstad.blogspot.be/
Contacteren via mail klantendienst@dereyghere.be
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Literatuur    Opinie    Evenementen    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag