Cultuur en evenementen

L'Arpeggiata: Purcell went Jazz for a while in het Concertgebouw

L'Arpeggiata: Purcell went Jazz for a while in het Concertgebouw
Brugge, vrijdag 31/10/2014. Op donderdag 30 oktober was een het publiek laaiend enthousiast na het optreden van L'Arpeggiata van Christina Pluhar.

Hoewel de muziek van Purcell in de 17de eeuw werd geschreven, waren de arrangementen heel hedendaags en in een jazzy-jasje gegoten. Het was dan ook geen stijf gebeuren en te zien aan de staande ovatie van het publiek (tweemaal zelfs), werd het concert gesmaakt.

Gianluigi Trovesi kon met zijn baritonklarinet een heel aparte sfeer creëren. Vincenzo Capezzuto betoverde de zaal met zijn aparte stemgeluid. David Mayoral en Serge Saprychev gaven een aardig staaltje percussie weg. Francesco Turrisi veranderde de concertzaal in een jazzbar met zijn meeslepende pianoklanken. Boris Schmidt maakte het jazzgeluid compleet met zijn warme contrabasklanken.
Hoewel veel mensen ook speciaal naar het Zand waren afgezakt voor de aparte sopraanstem van de Spaanse Raquel Andueza, die op de CD, Music for a While, haar stem doet schitteren, werd ze vervangen door de Belgische Céline Scheen. Een mooie stem, maar velen hadden graag de Spaanse Andueza gehoord. Wie haar eenmaal live hoorde, wil meer. Jammer.

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving)
Meer van Patrick Pieters op de pagina Klassiek!

Meer over Concert    Klassiek    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag