Nieuws uit de Brugse regio

Hoe lang betaalt u nog boetes voor het stadspersoneel?


Audio Reportage

Hoe lang betaalt u nog boetes voor het stadspersoneel?
Brugge, woensdag 29/10/2014. De Brugse stadsambtenaren, die tijdens de werkuren een verkeersovertreding begaan, zullen binnenkort boetes die door de stad werden terugbetaald zelf moeten ophoesten. Dat blijkt uit de reactie van de stad op een kritiek van gemeenteraadslid Geert Van Tieghem (N-VA), die vraagt om die regeling te schrappen.

Onaanvaardbaar en ongepast

'Nu wordt de eerste overtreding in 3 jaar volledig terugbetaald door de Brugse stadskas, de tweede overtreding in 3 jaar voor de helft en vanaf de derde overtreding in 3 jaar is er geen terugbetaling meer. De maatregel, waarvan het ontstaan niet kan achterhaald worden, wordt zonder enig onderscheid toegepast: zelfs zware verkeersovertredingen (tot graad 4) worden terugbetaald en dat vindt N-VA Brugge te gortig, 'zeker omdat deze terugbetaling uiteindelijk door de belastingbetaler moet worden betaald, iets wat in deze tijden van budgettaire krapte onaanvaardbaar en ongepast is!' zegt Geert Van Tieghem, die vindt dat de maatregel 'een zekere vorm van straffeloosheid aanwakkert en zo een verkeerd signaal geeft naar het personeel toe. Van het personeel mag verwacht worden dat zij altijd de verkeersreglementering respecteert en naleeft en de grootste voorzichtigheid aan de dag legt in het verkeer. De verwerking van al deze boetes brengt voor de stad ook een kostelijke administratieve rompslomp met zich mee. Ik stel mij ernstige vragen of de stad wel de wettelijk opgelegde spelregels hanteert ingeval van terugbetaling. Op fiscaal vlak moet zo'n terugbetaling aanzien worden als een voordeel, bijvoorbeeld....'

Goede wil

Het stadsbestuur stelt 'ondertussen aan een oplossing werkt voor de regeling, die nog dateert nog van voor 1990'.

De stad betaalde twee jaar terug ruim 3000 euro aan boetes terug, vorig jaar ruim 1500 euro en dit jaar staat is er al iets meer dan 1000 euro aan boetes terugbetaald aan personeelsleden.

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Verkeer    Mobiliteit    Politiek    N-VA    Politie en Gerecht    Geert Van Tieghem    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag