Nieuws uit de Brugse regio

Nieuwe toerismeminister Ben Weyts (N-VA) investeert in groei voor Brugge


Audio Reportage

Nieuwe toerismeminister Ben Weyts (N-VA) investeert in groei voor Brugge
Brugge, maandag 27/10/2014. Naast al het nieuws over besparen in Brussel, sijpelt er zo af en toe ook nog eens goed nieuws door. De nieuwe Vlaamse minister van Toerisme, Ben Weyts (N-VA), bijvoorbeeld, gaat bijna een miljoen euro investeren in toeristische projecten in West-Vlaanderen met een sterke klemtoon op digitalisering en op culinair aanbod en Brugge valt zeker niet uit de boot.

'Ook in tijden van besparingen moeten we blijven investeren. Maar dan met meer focus, zowel thematisch als in het aantal projecten. Geen honderden projecten die allemaal een duizendtal euro's krijgen, wel gefocuste ondersteuning rond specifieke thema's' zegt de toerismeminister. 'De ondersteuning gaat vooral naar de digitalisering van toeristische troeven en naar projecten die West-Vlaanderen als culinaire genietbestemming op de kaart zetten.'

'Brugge kan met onze steun bijvoorbeeld een digitaal platform met thematische erfgoedroutes opzetten. Via internet, smartphones en tablets kunnen bezoekers Brugge doorkruisen aan de hand van specifieke verhaallijnen zoals de Vlaamse primitieven of handwerk (150.000 euro steun). Omdat Brugge een van de Vlaamse Kunststeden is, zal je er binnenkort ook een bijzondere app kunnen gebruiken. Belmodo ontwikkelt deze hotspot applicatie met de beste shopadressen en hipste eet-, drink- en logeerplekken. Ook aan de Kust zal je die app kunnen raadplegen. Het Brugs Biermuseum op de Markt (foto) geeft een hedendaagse interpretatie en leidt bezoekers in tien talen met een mini iPad en hoofdtelefoon doorheen alle aspecten van onze biercultuur en krijgt voor die uitbouw 330.000 euro. Brugge krijgt voor de organisatie van de TriŽnnale 2015 door de stad Brugge in samenwerking met Musea Brugge, Cultuurcentrum Brugge, Brugge Plus, het Entrepot en Concertgebouw Brugge. met heel wat expo's, congres en een sterk educatief luik 450.000 Euro.

Moet opbrengen

'Het geld dat we nu investeren moet een veelvoud opbrengen voor onze economie en samenleving. Een toerist die een bezoek brengt aan West-Vlaanderen, blijft vaak ook slapen, gaat winkelen, drinkt iets op cafť of proeft van de lekkere keuken. Nu gefocust investeren om met z'n allen later vruchten te kunnen plukken, dat is het doel', besluit Weyts.

(FN-Meegedeeld-Vlareg/Foto: N-VA)

FN
Meer over Economie    Concert    Theater    Politiek    N-VA    Toerisme    Horeca    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag