Nieuws uit de Brugse regio

Ook binnen coalitie kritiek op voorstel tot muziekstop om 3 uur van Landuyt


Audio Reportage

Ook binnen coalitie kritiek op voorstel tot muziekstop om 3 uur van Landuyt
Brugge, donderdag 23/10/2014. JONGCD&V Brugge roept burgemeester Landuyt op 'om niet met eenzijdige maatregelen de veiligheid in de Brugse uitgaansbuurt te garanderen, maar werk te maken van een plan dat gedragen wordt door alle partners, zowel politie, horeca uitbaters en in het bijzonder de Brugse uitgaande jeugd.' De oproep komt twee dagen nadat burgemeester Renaat Landuyt (sp.a) in de gemeenteraad liet weten dat hij om de overlast in de Brugse uitgaansbuurt te beperken een muziekstop vanaf 3u overweegt, iets wat op heel wat verzet botst bij de horeca uitbaters en dus ook de jongeren, die in het weekend graag een stapje zetten in Brugge.

Niet overlegd

'Als coalitiepartner zijn wij verrast door deze vlucht vooruit van de burgemeester,' zegt Niels Vermeulen, de voorzitter van JONGCD&V Brugge, die in de gemeenteraad het voorstel voor het eerst hoorde 'want het was niet afgetoetst binnen de coalitie. Een muziekstop om 3u houdt in dat er in korte tijd heel wat mensen zich op straat zullen begeven, daarbij stellen we ons de vraag of daarmee de overlast niet zal toenemen. Verder is het ook geen garantie dat iedereen dan direct naar huis zal gaan, met dus het risico dat men zich meer zal verspreiden over de stad.'

"Wij geloven dat enkel een structurele aanpak, die gedragen wordt door alle betrokken partners, kan werken. En overleg met de horeca uitbaters kan enkel in een sfeer van wederzijds vertrouwen, niet door hen tegen de muur te zetten met een muziekstop om 3u in het geval dat het overleg niet succesvol zou blijken. Wij vragen een open kernvergadering met de jeugddraad waarbij de Brugse jeugd haar mening kan geven in deze discussie", besluit Niels Vermeulen.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Jongeren    Actie    Opinie    Politiek    CD&V    sp.a    Renaat Landuyt    Horeca    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag