Nieuws uit de Brugse regio

Akkoord tussen Maldegem en Elia over realisatie hoogspanningsproject Stevin


Nationaal, woensdag 17/9/2014. Na Brugge gaat nu ook het gemeentebestuur van Maldegem finaal akkoord met de plannen van Elia om het elektriciteitsnet op haar grondgebied te versterken. Beide partijen hebben hierover een dadingsovereenkomst gesloten die volgende week wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Met de verwachte goedkeuring komt een eind aan alle juridische procedures die lokale besturen hadden aangespannen tegen het Stevin-project.
Daarmee ligt de weg open voor een definitieve realisatie van de nieuwe hoogspanningslijn in West- en Oost- Vlaanderen die volgens Elia "cruciaal is voor de toekomstige elektriciteitsbevoorrading van BelgiŽ".

In de dadingsovereenkomst gaan het gemeentebestuur van Maldegem en Elia
akkoord met het nemen van bijkomende maatregelen om de leefomgeving rond de nieuw te bouwen 380 kV - lijn te verbeteren. Dit gebeurde ook in overleg met de directe buurtbewoners.
In het plan voor Stevin was al voorzien om de lijn in het zuiden van Maldegem af te breken. Bijkomend wordt nu ook de bestaande, bovengrondse lijn in het noorden van Maldegem (die parallel zal lopen met de nieuw te bouwen 380 kV lijn) ondergronds gebracht. Na realisatie zal dus enkel nog de 380 kV lijn bovengronds lopen op het grondgebied van Maldegem: een belangrijke verbetering voor de gemeente.

(FN-Meegedeeld-ELIA)

FN
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Politiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag