Nieuws uit de Brugse regio

Boogbrug ter vervanging van overweg Wulfsberge open

Boogbrug ter vervanging van overweg Wulfsberge open
Brugge, maandag 15/9/2014. Vandaag, maandag 15 september, is in Zwankendamme de nieuwe boogbrug (foto) open gegaan voor het verkeer. De brug komt er ter vervanging van overweg Wulfsberge en moet vlotter treinverkeer van en naar de haven én een verhoging van de veiligheid van de weggebruikers mogelijk maken. Het is een belangrijke stap in de verruimde spoorontsluiting van de haven van Zeebrugge. In totaal gaat het om een investering van 7.7 miljoen euro.

Overweg Wulfsberge dicht

Een en ander betekent dat de overweg Wulfsberge afgesloten wordt voor auto's en vrachtwagens. De overweg blijft wel nog tijdelijk open voor fietsers en voetgangers zolang de stopplaats Zwankendamme nog in dienst is.
De boogbrug zelf is toegankelijk voor zowel autoverkeer, als voor fietsers en voetgangers, en sluit aan op de bestaande wegen van en naar Zwankendamme. In afwachting van de bouw van een nieuw op- en afrittencomplex door het Vlaamse Gewest heeft Infrabel een tijdelijke weg aangelegd die de straat Wulfsberge en de nieuwe brug met elkaar verbindt. Zo blijft de dorpskern vlot bereikbaar en toegankelijk.

Mijlpaal voor de haven

Infrabel verhoogt stapsgewijs de spoorcapaciteit in en rond de haven van Zeebrugge. De infrastructuurbeheerder wil zo de toekomstige groei van het spoorvervoer in de haven van Zeebrugge opvangen en de ontsluiting van dit belangrijk economisch centrum naar het binnenland garanderen. Zo voorziet Infrabel telen 2016 een nieuwe vertrek- en aankomstbundel van 24 geëlektrificeerde sporen ter hoogte van Zwankendamme. De bouwvergunning hiervoor is aangevraagd en als de bouwvergunning er komt, zullen de werken volgens de huidige planning half november 2014 van start gaan. In een tweede fase zal de huidige sporenbundel van Zeebrugge worden uitgebreid en vernieuwd tot een groot rangeerstation met 30 sporen tegen 2018. De bouwaanvraag voor deze tweede fase zou volgens de huidige planning in de loop van volgend jaar worden ingediend.

(FN-Meegedeeld-Infrabel /Foto: Infrabel 2014)


FN
Meer over Economie    Haven    Verkeer    Mobiliteit    Zeebrugge    Lissewege    Zwankendamme    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag