Cultuur en evenementen

Op 11 oktober is in Brugge Iedereen Klassiek

Op de agenda voor Brugge op zaterdag, 11/10/2014:

Audio Reportage

Op 11 oktober is in Brugge Iedereen Klassiek
Brugge, woensdag 10/9/2014. Onze collega's van klassieke radiozender van de VRT Klara stellen zich elke dag de vraag, hoe het komt dat niet iedereen houdt van de muziek die zij zo hartstochtelijk omarmen. De redenen zijn ontelbaar, maar niet altijd de juiste, zo vinden ze en daarom heeft de zender het label 'Iedereen Klassiek' gelanceerd. Een programma, een event, een CD-reeks en een boek.

Start van een traditie?

Voor de tweede keer komt Klara naar Brugge, waar ze in het Concertgebouw en Brugge Plus de juiste partners in crime gevonden heeft om een hele dag klassieke muziek te promoten en dit op de meest onverwachte locaties: van een zwembad tot een ondergrondse parking. Klara nethoofd Chantal Pattyn noemt het bijzonder 'jammer, dat zo weinig mensen in contact komen met klassiek... Helaas krijgen sommige mensen voor het eerst klassiek te horen als ze het niet meer kunnen horen omdat ze in een kist liggen op hun begrafenis... en da's zonde. En toen we dit de eerste keer deden in Brugge was het zo geweldig!'
De stad organiseert mee en schepen van sport en evenementenbeleid Annick Lambrecht (sp.a) is heel tevreden dat ze met aquagym op klassieke muziek twee van haar beleidsdomeinen netjes aan elkaar weet te koppelen.
Eric Joris wil met bezoekers dan een virtuele muzikale trip maken door het orkest Anima Eterna, terwijl deze het Beethovens zesde symfonie uitvoert, zodat het publiek het concert van heel dichtbij, op de concertvloer zelf kan horen, wat en heel aparte ervaring is, en anders op elke plek van het podium. Burgemeester Landuyt kon vandaag overigens als eerste Bruggeling virtueel tussen de muzikanten van Anima Eterna flaneren (foto).

Het motto van Klara is: "Blijf verwonderd", en op Iedereen Klassiek, dat overigens gratis is, zal er heel wat zijn om je bij te verwonderen. Het volledige programma kan je terugvinden op de website van Brugge Plus (zie link onderaan).

(Patrick Pieters-Eigen Berichtgeving/Foto: PP)

FN
Meer op www.bruggeplus.be/nl/iedereen-klassiek
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Concert    Showbiz    Klassiek    Media    Techniek    Film    Evenementen    Renaat Landuyt    Annick Lambrecht    Toerisme    Binnenstad    Kristus Koning    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag