Nieuws uit de Brugse regio

Na 34 jaar heeft Brugse OCMW een nieuwe secretaris

Na 34 jaar heeft Brugse OCMW een nieuwe secretaris
Brugge, donderdag 21/8/2014. Christian Fillet heeft vanavond de eed afgelegd (foto)als nieuwe secretaris van het OCMW Brugge. Geen alledaagse gebeurtenis want het is namelijk al 34 jaar geleden, dat er een eedaflegging van een secretaris plaatsvond. Toen legde Hubert Parrein, die nu met pensioen kan, de eed af als secretaris.

Het OCMW is voor Fillet geen onbekend terrein: hij heeft al ruim 25 jaar ervaring in OCMW en gemeente. De eedaflegging gebeurde onder goedkeurend oog van de OCMW-voorzitter Dirk De Fauw en de raadsleden. De nieuwe secretaris legde daarna kort uit waar hij naar streeft: 'Samen met alle medewerkers heb ik de ambitie om een sterk verhaal te schrijven. Mijn droomdoelstelling is om van het OCMW Brugge een toonvoorbeeld te maken in Vlaanderen.'
Volgens Fillet is samenwerking van levensbelang voor het OCMW. 'Ik ben voorstander van een samenwerking met alle actoren die actief zijn in het welzijnslandschap en zeker ook met de Stad. Maar ik stel het OCMW volledig voorop, als een volwaardig, zelfstandig en onafhankelijk OCMW. Dat neemt niet weg dat er synergiŽn kunnen zijn met derden, zoals de Stad', legt Fillet uit.

100 dagen

Christian Fillet begint zijn job als OCMW-secretaris volgende week, op 1 september, en wil 'in de eerste honderd dagen het OCMW van Brugge goed leren kennen. Als de tijd het toelaat, wil ik voor nieuwjaar iedere dienst en vereniging bezocht hebben', vertelt Fillet.

Christian Fillet studeerde af in 1986 als licentiaat in de rechten aan de VUB waarna hij als jurist ging werken in het OCMW van Sint Jans Molenbeek. In 1990 werd hij Financieel Beheerder in het OCMW van Willebroek, in 2000 werd hij secretaris van datzelfde OCMW. Voor zijn overstap naar het OCMW van Brugge was hij zowel OCMW-secretaris als plaatsvervangend gemeentesecretaris in Willebroek. Fillet maakt deel uit van de redactieraad van OCMW-visies, is docent bij APB Inovant en ondervoorzitter van het Europees Sociaal Netwerk, een Europese organisatie met hoofdzetel in Brighton.

(FN-Meegedeeld-OCMW/Ingez. Foto)

FN
Meer over Politiek    Sociaal    Welzijn    Verenigingen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag