Nieuws uit de Brugse regio

Wie wordt lid van de nieuwe Brugse Kinder- en Jeugdjury?


Audio Reportage

Wie wordt lid van de nieuwe Brugse Kinder- en Jeugdjury?
Zeebrugge, woensdag 20/8/2014. Op vrijdag 19 september 2014 start het nieuwe leesjaar van de Brugse Kinder- en Jeugdjury. In de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf maken de juryleden om 17.45 uur kennis met hun collega's Ún begeleiders.

Wie erbij wil zijn, kan zich nog inschrijven tot 12 september. Mail daarvoor naar kjv.bibliotheek@brugge.be Ben je 18 jaar of ouder en dus te oud om nog jurylid te zijn, dan nog kun je je aanmelden. De KJV is immers nog op zoek naar begeleiders. Kun je goed met kinderen overweg? Zin om de mooiste jeugdboeken te lezen en die samen met onze KJV-lezers te bespreken en hen te helpen om het mooiste boek te kiezen? Dan ben jij de geknipte KJV-begeleider! Mail je kandidatuur naar kjv.bibliotheek@brugge.be

Wat is de Kinder- en Jeugdjury?

De Kinder- en Jeugdjury brengt kinderen en jongeren van vier tot zestien jaar in contact met goede, recente jeugdboeken. Alle KJV-juryleden lezen tien boeken, aangepast aan hun leeftijd. De boekenlijst per leeftijd is op www.kjv.be te vinden.
In een vijftal sessies tussen oktober en april worden de tien gelezen boeken in groep en samen met een begeleider besproken. Na afloop van het leesjaar bekroont elke groep haar favoriete boek. Uit alle bekroningen van alle Vlaamse groepen samen worden de winnende auteurs gekozen. Deze prijswinnaars worden op een groot boekenfeest in mei bekroond. Op dit feest krijgen de juryleden de kans om hun favoriete auteurs en illustratoren te ontmoeten.

Bijeenkomsten: waar en wanneer
De bijeenkomsten vinden plaats in Jeugdbibliotheek Biekorf. Voor de kleuters is dat op zaterdagvoormiddag van 9.30 tot 10.30 uur. Alle andere leeftijden komen telkens op vrijdagavond van 17.45 tot 18.45 uur samen.

Info
Openbare Bibliotheek Brugge, Kuipersstraat 3, 8000 Brugge - t 050 47 24 00 -f 050 34 27 05

(FN-Meegedeeld-Brugge)

FN
Meer op www.brugge.be/bibliotheek
Contacteren via mail bibliotheek@brugge.be
Meer over Kinderen    Jongeren    Literatuur    Actie    Evenementen    Binnenstad    Sociaal    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag