Nieuws uit de Brugse regio

Ondanks kritiek: ook tweede Brugge Urban Trail helemaal volzet


Audio Reportage

Ondanks kritiek: ook tweede Brugge Urban Trail helemaal volzet
Brugge, zondag 17/8/2014. Ondanks stevige kritiek van Brugse ondernemers en zelfs van leden van de Brugse meerderheidspartij CD&V, op het stijgend aantal evenementen waarvoor Brugge het verkeer en een deel van het openbare leven en handelin de stad stillegt, zullen op zondag 19 oktober 2014 weer 5.000 lopers aan de start staan van de Brugge Urban Trail. Daarmee is het populaire loopevenement voor het tweede jaar op rij helemaal volzet.

De Urban Trail is 'een ontdekkingstocht door Brugge op loopschoenen' zegt Burgemeester Renaat Landuyt. Het parcours van 10 km loopt langs en door tal van belangrijke Brugse gebouwen en locaties, onder door het Grootseminarie, Hof de Jonghe en zelfs door het Stadhuis. Het volledige parcours van dit jaar wordt overigens begin oktober pas bekend gemaakt. De deelnemers starten en finishen dit jaar in de site Oud Sint-Jan. De Brugge Urban Trail is een organisatie van Golazo sports in samenwerking met de Stad Brugge en sportambassadeur Rudy Vannieuwenhuyse.

Kritiek

Vorig jaar zorgde het event voor een golf van kritiek vanwege ondernemers en leden van de meerderheidspartij CD&V: Pieter Boudrez stelde bij de Stadsomroep dat:'de uitgaven aan politie en stadsmedewerkers in het weekend kent een evenzeer stijgende curve. Door het afsluiten van het centrum, ook al is dit ruim op voorhand gecommuniceerd, staat hierdoor een rem op een aantal continue activiteiten voor de bewoners en handelaars. Zij zijn het die elke dag van het jaar de beleving van de stad maken. De horeca wordt minder makkelijk toegeleverd, klanten zeggen reserveringen af of de tafels blijven eerder leeg. Bewoners, ook zij die minder vlot te been zijn of de gewenste jonge gezinnen met kinderen, kunnen zich moeilijker verplaatsen. De toeristische activiteit met vaak onwetende toeristen, met onze vele uitstekende B&B's en hotels, moet hier ook maar een oplossing zien te vinden.'

Economische gevolgen

'Om een sterk sociaal beleid te kunnen voeren moet stad de inkomstenzijde meer verzorgen en wij vragen dan ook dat de schepen voor evenementen dichter werkt bij de basis en oor heeft voor deze ernstige signalen. Wij geloven meer in initiatieven vanuit de basis zoals bijvoorbeeld gerichte braderieŽn die meer gespreid en frequenter de troeven van onze stad uitspelen, aangevuld met gerichte en makkelijk inpasbare bredere acties. We zullen met Creon, de ondernemende vleugel binnen CD&V, niet nalaten deze controles regelmatig in te voeren," zegt Boudrez nog.

(FN-Eigen Berichtgeving/Foto: Alain Buyck www.bruggeurbantrail.be)

FN
Meer op www.bruggeurbantrail.be
Meer over Economie    Verkeer    Sport    Opinie    Evenementen    Mobiliteit    Politiek    CD&V    Atletiek    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag