Cultuur en evenementen

Kantdagen tonen in primeur film van Stijn Vandamme over kant in Brugge

Op de agenda voor Brugge tot zondag, 17/8/2014:

Audio Reportage

Kantdagen tonen in primeur film van Stijn Vandamme over kant in Brugge
Brugge, dinsdag 12/8/2014. Donderdag is het weer zover: dan zijn er de Brugse Kantdagen op het Walplein. In de brouwerij De Halve Maan stellen in de Ridderzaal en op de oude Moutvloer heel wat kantverenigingen uit Vlaanderen hun kunnen opnieuw voor. Deze verenigingen hebben allen een kleine tentoonstelling uitgewerkt, die aan hun stand te zien zal zijn. Uiteraard wordt ook in elke stand gekantklost. Daarnaast zullen bij mooi weer nog eens een 50-tal kantklosters in het weekeinde, dus zaterdag en zondag , op het Walplein dit oude ambacht beoefenen. Op die manier vormen ze een blikvanger en leiden ze de belangstellenden de brouwerij binnen, waar de Kantdagen plaatshebben. Je komt er uiteraard gratis binnen.

"We hebben net als elk jaar ook dit jaar opnieuw voor een paar blikvangers gezorgd", zegt mede-organisator Nico Blontrock. "Uit heel Vlaanderen en uit het buitenland kregen we heel wat kubusjes in kant bezorgd. Die vormen een kleine, maar bijzonder attractiee tentoonstelling op de oude moutvloer. En Stijn Vandamme, een jonge maar beloftbolle scenarist en filmmaker uit Jabbeke toont er in primeur zijn film gemaakt over kant in Brugge. Ook in primeur: nog een film over de Brugse kant, maar dan op een heel andere leest geschoeid: Eric Gallet uit Brugge filmde Ólle verbouwingen tot nu toe in het Kantcentrum. Dat heeft hij gebald in een reportage van ongeveer tien minuten. Ook die film wordt er doorlopend getoond."

Elk jaar zijn de kantdagen goed voor een paar duizend bezoekers. De Kantdagen hebben plaats van donderdag 14 augustus t e m zondag 17 augustus, elke dag van 10-17 uur.

(FN-Meegedeeld-NB)
Meer van evenementen in onze Agenda!

Meer over Eenmalig    Geschiedenis    Kunst    Film    Evenementen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag