Nieuws uit de Brugse regio

Ten Foot Overdose en Transcoder op Klinkende Kroegentocht

Ten Foot Overdose en Transcoder op  Klinkende Kroegentocht
Brugge, zaterdag 9/8/2014. We konden woensdag weer genieten van enkele optredens in het kader van Klinkende Kroegen. 'Double Blue' in de Wijnbar Est, 'Moustash' in De Patio of in de afgezette Westmeers aan The Vintage, 'Transcoder', voorafgaand door 'Stageplan' en 'Ten Foot Overdose'. Hoe de 4-koppige coverband met frontvrouw het deed moet ik schuldig blijven. Pas toegekomen toen ze het podium al hadden verlaten. 'Ten Foot Overdose' was net hun laatste stukken op het podium aan het installeren. Het zou laat worden want de tweede groep startte rond 21.20, 'Transcoder' begon eraan om 22.40. De menigte was talrijk aanwezig aan de voet van het concertgebouw. En net voor 'Transcoder' begon was het pleintje gevuld. De handen, drankbekers en phones lagen over de ganse lengte van het podium. Het zou improviseren worden qua foto's.

Ten Foot Overdose

'Ten Foot Overdose' vloog erin met 'Mental Migrants', 'Elastic Love' en 'Eloise'( cfr. Te horen op you tube ). Deze driekoppige Grunge-stoner Rockband was niet slecht. Een charismatische zanger, niet moeilijk want Manu Torreele is van kleinsaf een surfboy en startte zijn muzikale carriére in Surfers Paradise in 1991. Samen met Mark Gravez op bas en Mike op drums, een stevige set die ondanks het genre zeer melodieus klonk. Toch reeds enkele jaren bezig, met wel enkele bandwisselingen was dit een aangename kennismaking. Een groep om naar uit te kijken. Ook vooral door de rauwe, hese heldere stem van Manu. Jammer dat ze niet al teveel optreden en dan liefst nog kortbij het publiek. 'Ten Foot Overdose' verdient meer. Bijna stonden ze op het podium in de Put van Heist, maar eindigden slechts derde in –The Clash of the Music Artists-( april 2014 ). Een nieuw event dat wij kennen als onze rockrally's op Burgrock en RedRockRally. Jury ( o.a. Willy Willy, Guy Swinnen en Luc Van De Poel/The Kids ) en publiek kozen voor 'Zorro's Dirty Sister'. Ten Dose sloot hun set af met 'Time ,no Money' en hielden zo alle aanwezigen aan de Westmeers voor 'Transcoder'.

Transcoder

De recentste bezetting met Jan Van Acker ( zang ), Francis Isebaert ( gitaar ), Miguel Wensch ( bas ), Steve Lehnen ( gitaar ) en laatst bijgekomen maar zeker niet te onderschatten Minco De Bruin op drums. Het en masse opgekomen publiek genoot vanaf de 'Intro' tot op het einde. Transcoder staat er en nog steviger dan vroeger. Ze putten vooral uit hun EP van febr. 2013 ' For My Blood'. 'Shitfaced', 'Style of Life', Jans stemtimbre en de volle gitaren/basklanken samen met de beukende drum plaatsen hen zeker bij Brugges topgroepen. Stevige rock, de aparte eigen sound volgens sommigen een soort Indie. Maar dan wel doorspekt met diverse invloeden gaande van The Stooges tot zelfs Joy Division. Ook zeker geen lieftallige teksten, 'Cry', …een man die zijn vrouw betrapt op overspel …'Eternal', …een man komt thuis en treft in de zetel zijn vrouw dood … Eternal werd woensdagavond door de bassist Miguel opgedragen aan hun vriend Dirk Van Hoof die dinsdag veel te vroeg overleed. Enige stilte en de set werd verdergezet zoals ze begonnen. Zoals Jan zegt, …'Mijn songs gaan vooral over de lelijke liefde …'. Nog een aanhaling naar het nummer 'Fading Flame', een song die ook beklijft en tevens een pracht van een videoclip heeft. 'Transcoder', zelfs goed na 23.00 ( de traditionele stilte ? ) was opnieuw een hoogtepunt van deze editie van Klinkende kroegen.

(Patrick Stieperare-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Evenementen    Binnenstad    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag