Nieuws uit de Brugse regio

Klinkende kroegen starten in Estaminet

Klinkende kroegen starten in Estaminet
Brugge, donderdag 31/7/2014. Klinkers mag dan herboren zijn als Moods!, klinkende kroegen blijft haar naam behouden. Misschien met een iets uitgebreider programma dan andere jaren. De grootste verandering is echter dat dit niet meer in een bepaalde periode gesitueerd is maar nu elke woensdag in juli en augustus op de affiche staat. Woensdag, kroegentocht of gezellig genieten op één plaats.

Estaminet

Gisteren, woensdag 30 juli stonden 'Long Tall Danny & His Blues Combo' en de 'Esta All Stars' geprogrammeerd op het podium aan de Estaminet. Het beloofde een feestje te worden. Eerst de aparte blues van Danny, want nu en dan eens een kwinkslag. Deze voornamelijk zwarte blues uit de vijftiger jaren brengt de muziek van Muddy Waters, Bill Broonzy, John Lee Hooker,… Danny's blues is opener en zeer geschikt voor een algemeen publiek, je moet geen fervente blueskenner zijn om ervan te genieten, erop te dansen. Indien je hen al gehoord hebt in één of andere bruine kroeg. Vanavond worden de decibels wel iets luider mede door de elektrische gitaren. Ruiger, stomender. ' Going Up Goin Down ', de opener van Jimmy Reed. Slechts 15 minuten later dan op het voorziene uur ( 20.00 ). Danny had vooraf weer enkele nummers voorzien voor een specifiek iemand in het publiek ( o.a. … van de Vino Vino ????? ). Enkele songs later kondigde hij een jonge snaak ( amper 19 ) aan, Arne Demets, ( van The Blues Vision ). Rauw, snijdend liet hij zijn gitaarspel wenen tijdens ' Red House ' ( van Jimi Hendrix ). De rest van de set bleef hij op het podium meespelen, mister Jimi Hendrix zoals Danny hem ook noemde. De rest van de band werd voorgesteld, nog enkele stevige blues songs en geëindigd werd met ' Better Watch Yourself ', ( diverse artiesten hebben dit gespeeld, o.a. Bo Diddley, Joe Bonamassa,... ). Het was tevens een première , want ze speelden dit voor de eerste maal.
Het podium werd in mum van tijd klaargezet voor de Esta's. Verspreid in de Estaminet en buiten tussen het publiek, begaven ze zich richting podium voor hun mix van rock, funk, jazz, soul, new wave, blues. Deze gelegenheidsband verenigde, Elements, Rhythm Deep, Tommy & The Wildflowers, Flatcat, Hideaway, Vikings on Bicycles, Mask, Colours. Het publiek had al eens met hen mogen kennismaken op de Red Rock rally, toen onder de naam 'A tRRRibuteband '. Deze avond echter zonder Jan Van Acker (Transcoder), op reis en Henk Van Hee (Cowboys and Aliens), ook op reis ( ? ). Dit volgens een kranteartikel van SVV, op een site stond het artikel gepubliceerd en ernaast enkele commentaren. Henk : ' Met C&A is het altijd een beetje reizen dacht ik'. Kris : 'Henk, ben jij op reis op 30 juli. Dacht dat we enkele serieuze concerten hadden in Duitsland'. Tijdens hun optreden op Kneistival hadden ze me de dagen en plaatsen doorgespeeld. Berlijn 30 juli. Ook Filip Bollaert ontbrak op het appel, een ander optreden ( of was Bollaert & friends nog bezig sedert 28 juli ? ). Zij werden vervangen door Ralph Bonte ( Hideaway ), Dieter'Minx'Meyns ( Flatcat ) en onze hier veel residerende singer songwriter Nige Bray, woont nu in Brugge. In laatste instantie was Sjoerd Bruyneel ( Weiland ) vervangen door Dirk Beselaere (Mask, Colours ). Geeraard De Groote op sax en percussie, Yves Fernandez op trompet, Gino Claeys op drum en Erik Vandekerckhove op bas en onze "eminence white" Noël Van Oyen, gitaar. De setlist was ook aangepast, met nieuwe covers. Nige opende met ' All along the Watchtower '. Tommy bracht ' Mary Jane's Last Dance '. Sam ' Personal Jezus'. Minx 'Rock & Roll High School '. Ralph tenslotte ' Hoochie Coochie '. De avond was gezet, de sfeer uitbundig. Staand, zittend, juichend, dansend. Elk bracht zijn nummers met veel overgave, mooi afwisselend en soms eens als backing. Ralph eindigde de set met ' I Feel Good ' en dit was ook enorm merkbaar op het podium zelf. Zangers en muzikanten amuseerden zich en dit is ook iets dat enorm bijdraagt aan de kwaliteit die gebracht werd. De crème de la crème van onze Brugse groepen verzameld op één podium. Is er iemand belet, geen probleem, we hebben een weelde aan talent in Brugge. Bissen, ja zeker, allen op het podium, musicerend, zingend en dansend. Sommige zelfs al met de pinten in de hand. Dit moet kunnen. 'Mary Jane's Last Dance' en 'I Want You to Want Me' werden herhaald. Geen nieuwe maar teruggrijpend naar de 16 nummers uit de set.

Om terug te keren op het bewuste krantenartikel: iemand grapte in het interview om hen als voorprogramma te brengen op de vooravond van De Ronde Van Vlaanderen. Deze bende éénmaal per jaar samen op het podium, en waarom niet daar in 2015. Onder welke naam mogen jullie uitvinden.

(Ptrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Evenementen    Binnenstad    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag