Nieuws uit de Brugse regio

Vierde dag Kneistival: Brihang en Kosheen

Vierde dag Kneistival:  Brihang  en Kosheen
Knokke-Heist, vrijdag 25/7/2014. Woensdag, werd onverricht terzake een rustdag wegens de weersomstandigheden in Heist: geen Zorro's Dirty Sister en Clouseau.
Gisteren donderdag stond er een zekere Brihang op het podium, geboren en getogen in Knokke. Benieuwd wat die jonge snaak van 21 jaar presteert, want dit jaar was hij de winnaar van 'De Nieuwe Lichting' van Studio Brussel. Boudy Verleye is reeds 5 jaar bezig. Poëzie ligt aan de basis van zijn rap. 'Lichaam', 'Maak je zin lichter', twee songs uit -Periode Jasico -. ' … kom dichter, dichter …maak je zin lichter, lichter. … laat me creëren, ik de schilder. Plus mijn canvas, zet de tv dichter …'
De armen, met gestrekte hand gingen omhoog en gingen op en neer net ingestudeerd. Zijn fans waren aanwezig en dit hoorde je. Tijdens 'Lichaam' werd er een paspop op het podium geplaatst, een t shirt aangetrokken ( Brihang merchandise ) en een megafoon was het hoofd. De gesproken tekst uit de megafoon en Brihang bracht zijn poëzie. Subtiel, in plaats van een poëzie in de zetel te lezen, luisterde je hier naar een liveversie. Een vriend, de rapper Cfour van NTREK vervoegde hem met enkele nummers. Dit alles geleid door de muzikale hand van Deejay Dime achter de draaitafel. Brihang later gestart dan anders omdat Kosheen pas rond kwart voor acht geland was.
Geen idee van waar, maar tijdens haar optreden zei ze dat ze aan 90 kilometer per uur richting Heist reden, dit terwijl ze haar make-up in orde bracht, schilderen en laagvliegen : het blijft een kunst. Al meer dan 15 jaar tast Kosheen de grenzen van de triphop, drum & bass af met de nodige rockinvloeden. 'Hide U' het eerste nr. uit hun debuutalbum Resist, bezit nog steeds de kracht om het publiek mee te slepen. Het was België dat hen op de kaart zette en ze zijn dit niet vergeten. Oude en nieuwe nummers, een beat om u tegen te zeggen , een stem die alles platlegde, geen seconde stilstaand, een wervelwind van klank en videoprojectie vulde de put. Er kon nog volk bij maar stilstaan deden ze niet. ' You gonna sing this, it was a hit before anywhere else'. Het publiek was dit ook niet vergeten en zong en danste mee. ' Hide U' de hit, waarvan sprake. ' Suicide', 'Resist', … 'Make some noise, yeah louder, nice to be here, this is 'Empty Skies'. Na een ijzersterke set kwam het einde in zicht, ' …time for one more, how much do you want it ?' ' Catch you'. En einde optreden, niet gerekend op de enorme appreciatie van Sian Evans t.o.v. het publiek, maar daar was ze terug. Ze zei dat ze ook aan de zee woonde ( Bristol ), een verfrissende bries, altijd onderweg en dit laatste nr. was van haar voor iedereen. ' …for you anything, for you anything …'. ' One more song'. 'It transport us to all the beautifull places …'. 'All in my Head' was de definitieve afsluiter. Kosheen staat er terug , en hoe, een zeer geslaagde comeback, dit na enkele Jaren stil te hebben gelegen qua albums en singles".

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Kunst    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag