Nieuws uit de Brugse regio

Brugse The Spectors op eerste dag Kneistival

Brugse The Spectors op eerste dag Kneistival
Brugge, dinsdag 22/7/2014. Maandag 21 juli, de Nationale feestdag, het startschot van Kneistival. Rechtover de put wordt volop gewerkt aan de opbouw van Hotel M, Marcel zijn programma die op 26 juli van start gaat in Heist. Er werd ons mooi weer voorspeld, niet de regen of een woestijnstorm. Maar we aten en dronken zand en kregen een gratis scrubbing. Een uitdaging voor de artiesten want de klank waait ook weg en afstellen is moeilijk.

The Spectors

Maar alles okÚ en The Spectors konden starten. Een Blankenbergse/Brugse combinatie, Marieke Hutsebaut een Blankenbergse zangeres, bassiste en songwritester en Hannah Vandenbussche, een Brugse synthspeelsters en vocaliste. Een driehoekcombinatie, Marieke, Hannah en drumster Stefanie Mannaerts trapten af, beschermd op de flanken door Emiel Vandenabeele en Maxiem Charlier. Ja, het WK in BraziliŰ ligt nog in ons geheugen. Wij kennen ze nog van Burgrock 2013 toen ze deelnamen aan de competitie maar niet wonnen. De Indiestyle sloeg niet aan bij de jury. Maar wat zijn wedstrijden, want op 14 augustus 2014 staan ze wel op Pukkelpop. Hoe relatief wedstrijden kunnen zijn. Marieke, Hannah, Stefanie ( Mozart op basketsloefkes in 2009, ze was toen 15,voor de ingewijden) , Maxiem en Emiel storen zich hier niet aan en gaan tijdens hun optredens er vol tegenaan. De haren tussen de tanden, de samenzang op een zanderig smaakje en minieme zandkorreltjes doodslaand op de drums. Met hun dromerige soms zeemzoete songs. ' Greeneyed Monster', ' Like Sand ' ( hoe toepasselijk, geen song met titel ' Stormy Weather ' ). ' Swallow Tail ' was haar favoriet nummer. Maar hun nieuwe single ' Nico ' is een pareltje en de diverse hitparades worden ermee aangevallen. Ook dankzij de medewerking van ex-Editorslid Chris Urbanowicz. 'Dig', remember De Afrekening was een start, nu zijn ze goed op weg om hun naam tot buiten onze grenzen te laten kennen. We zien wel, voor elk genre is er publiek en Indiestyle is momenteel in. EÚn nummer schoot er echt bovenuit, vooral omdat alle registers, gitaar, drum, bas en synth werden opengezet, jammer genoeg moet ik de titel schuldig blijven. Geen idee.

The Sore Losers

Tijd voor The Sore Losers, stevige garagerock van het betere soort met een forse en duidelijke stem, en gierende gitaren. Autobanden die rythmisch rond de put raasden, zal wel een handje geholpen zijn van de wind. Niettemin deze groep weet hoe ze een publiek voor zich moeten houden en hun laten meegieren in hun versnellingen en toch melodieuze sound. Reeds in 2010 op Pukkelpop en pas in 2009 gestart, je moet hiervoor sterk in je schoenen staan. Werchter 2014, Coely, ziek en zij mochten hem vervangen. Kneistival, zoveel kleiner maar zoveel intiemer. We hebben genoten, en jammer maar dit jaar zaten we reeds op een later tijdschema en de Compact Disk Dummies moesten nog op. The Sore Losers ,hun tweede cd, cfr. Spandoek : 'Roslyn '. ' Beyond Repair', 'Shaky Painters',' Gold in them Hills'. Zang: Jan Straetemans, Gitaar: Cedric Maes, Drum : Alessio Di Turi en Bas : Kevin Maenen. Plots als uit de mist kwam er een extra gitarist tevoorschijn en dit deed met momenten denken aan het duel uit ' Deliverance'. Lennert Coorevits had hen vervoegd tijdens ' Silver Seas '.

Compact Disk Dummies

Hij stond scherp en dat bleek ook toen de Compact Disk Dummies hun set openden. Janus en Lennert, hun elektropunkpop sloeg vanaf de eerste noot aan. En wat een showbeest, net een slang die kronkelend langs zijn instrumenten sloop en er ongelooflijke klanken uithaalde mede door zijn broertje die zijn tafel met instrumetaria vakkundig en muzikaal bediende. Winnaars van Humo's Rock Rally met hun invloeden van the 80's, New Wave en Dance. De put was gelanceerd en het dansen kon beginnen, zelfs de lichte zandstorm hadden ze min of meer verdreven. Een aparte genre rock die enorm aanslaat, ' The Reeling ', ' What You Want ' en de aparte cover ' Heart of Glass'. Dit was een bedanking voor hun publiek , een extra van hun ' Mess with Us ' tour die in april eindigde in de AB. Pas 21 en 19 jaar oud en wat een presence.
Kneistival is weer sterk geopend. En vanavond na Radio Guga en voor Diabolo blvd. , zullen onze Cowboys deze Put eens slopen.

(Patrick Stieperaere-Eigen Berichtgeving/Foto: Stippy)
De volledige fotoreportage vindt U hier...
Meer over Concert    Rock/Pop/...    Brugse Bands    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag