Nieuws uit de Brugse regio

Balstraat 16: kortfilm in de maak over Brugs Kantcentrum


Audio Reportage

Balstraat 16: kortfilm in de maak over Brugs Kantcentrum
Brugge, vrijdag 11/7/2014. Er is een kortfilm in de maak over het Brugs Kantcentrum en het resultaat van een week filmopnames, die er ondertussen op zitten, is duidelijk: kant blijft hip in Brugge. De jonge filmmaker Stijn Vandamme uit Jabbeke werkt momenteel aan een korte documentaire over het vernieuwd Brugs Kantcentrum. 'Balstraat 16' moet de kijker een beetje wegwijs in de wereld in en rond het Kantcentrum in de Brugse parochie Sint-Anna.
Stijn Vandamme: 'voor ik aan de film begon dacht in, wellicht als velen, dat kant vooral iets is uit vervlogen tijden maar tot mijn verrassing bleek dat ook heel wat jongeren er mee bezig zijn, en dat kant dus echt wel hip blijkt te zijn in Brugge. Dat verbaasde me eigenlijk wel en ik vind het wel leuk dat ik dank zij mijn hobby, films maken, ontdekt heb dat kant maken hip is. Ik heb met Martine Bruggeman gesproken,met Greet, van Handmade in Brugge en Geert Souvereyns van het museum voor Volkskunde... '

Première tijdens Kantdagen

De kortfilm gaat midden augustus in Première op de Brugse Kantdagen, wanneer ze doorlopend te zien zal zijn, in de Brouwerij de Halve Maan op het Walplein. Van dinsdag 10 tot en met zondag 15 augustus, telkens van 10- tot 18 uur, is er in 'De Halve Maan' ook een kanttentoonstelling waaraan tal van kantverenigingen en -organisaties én het Kantcentrum deelnemen.

De film wordt ingezonden naar het kortfilmfestival van Leuven.

(FN-eigen Berichtgeving)

FN
Contacteren via mail Stijn_vandamme@telenet.be
Meer over Jongeren    Geschiedenis    Media    Film    Evenementen    Binnenstad    Erfgoed    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag