Nieuws uit de Brugse regio

Rechter bevestigt failliet café De Republiek

Rechter bevestigt failliet café De Republiek
Brugge, zaterdag 5/7/2014. De rechtbank van koophandel in Brugge heeft Koyot bvba, dat is de vennootschap achter het café De Republiek in de Sint-Jacobsstraat, failliet verklaard.
De rechter had het bedrijf eerder al bij verstek failliet verklaard, en ook na het verzet dat door de uitbaters werd aangetekend, blijft de rechter bij die uitspraak.

Einde van juridische rollercoaster

Het bedrijf komt daarmee aan een (voorlopig?) einde van een juridische rollercoaster: De vzw Korrelatie, die het 'boterhuis' via een overeenkomst met de eigenaar, de stad, beheert, had het huurcontract met Koyot verbroken om het gebouw ten behoeve van cinema Lumière grondig te verbouwen, maar in een fel gecontesteerde uitspraak in beroep werd het huurcontract begin maart verlengd tot maar liefst 2022 en een eerder opgelegd uitbatingsverbod van een jaar, wegens meerdere inbreuken op de sociale wetgeving, werd ook ingetrokken, waarna de uitbaters klaarblijkelijk van plan waren om De Republiek verder uit te baten. Maar door deze nieuwe uitspraak...

Toekomst onduidelijk

Wat de uitspraak betekent voor de bouwplannen in het histoische complex is nog niet duidelijk. Nog te uitbaters noch de vzw Korrelatie waren bereikbaar voor commentaar.

(FN-Eigen Berichtgeving)

FN
Meer over Economie    Ruimtelijke Ordening    Film    Politie en Gerecht    Binnenstad    Ondernemen    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag