Nieuws uit de Brugse regio

Jasper Pillen over halte Biekorf: koppen uit het zand graag


Audio Reportage

Jasper Pillen over halte Biekorf: koppen uit het zand graag
Brugge, vrijdag 4/7/2014. Vanaf vanavond bedienen de buschauffeurs aangesloten bij ACV en ABVV de halte Biekorf in de Brugse binnenstad niet meer omdat ze dit voor de reizigers en voor zichzelf niet meer veilig voelen. De vakbonden riepen al sinds begin deze week hun leden hiertoe op, nadat al maanden niet werd gereageerd op hun vraag, noch door de stad noch door De Lijn. De Lijn en de Stad zouden zelfs officieel 'niet van op de hoogte zijn' van de grieven van de chauffeurs en de bonden.

Kop uit het zand graag!

Bij het horen van die mededeling zakte bij gemeenteraadslid Jasper Pillen (open VLD) de broek zo goed als af want hij interpelleerde vorig jaar in november al de Burgemeester in de gemeenteraad over deze vraag van de vakbonden. Luistert hier u naar de opname die de Stadomroep toen maakte, van een interpellatie over een probleem, dat de burgemeester en de stad nu nog steeds beweren niet te kennen.

Problemen al sinds vorig jaar bekend

'Wat is de positie van de Stad', vroeg Pillen toen, 'omtrent de verzuchtingen van de buschauffeurs van De Lijn om de halte Biekorf niet langer te bedienen in de weekendnachten? Er was vorige week nog vakbondsoverleg met de directie van De Lijn die op haar beurt door verwees naar de stad om in deze te beslissen. Ik ben er voor alle duidelijkheid niet voor te vinden dat we haltes gaan overlaten omwille van de overlastproblematiek. Dat zou de wereld op zijn kop zijn. Haltes zijn er om bediend te worden maar de stad moet garanderen dat dit in optimale en veilige omstandigheden kan... En wat plant de stad om de problemen van overlast aan de Biekorf aan te pakken?...' vroeg Jasper Pillen in de gemeenteraad.

De burgemeester stak toen in zijn antwoord ook al zijn kop in het spreekwoordelijke zand, bewerende 'niets af te weten van problemen' iets wat hij nu weer doet rond notabene hetzelfde probleem.

En nu?

Gemeenteraadslid Jasper Pillen heeft nu dan ook enig begrip voor de beslissing van de bonden en vind dat de tijd voor de kop in het zand nu wel voorbij is. 'Eigenlijk is het de wereld op z'n kop. Niet de vakbonden maar de Stad moet zorgen voor een aangename en veilige sfeer aan de halte Biekorf, op elk moment van de dag. Ik vraag dan ook snel duidelijkheid aan De Lijn en de Stad en ik wil snel weten wat de Stad en de Lijn gaan doen voor de vaak jonge reizigers die hun verstand wel gebruiken en de bus nemen na een nachtje stappen. Zal het voor hen via signalisatie duidelijk zijn dat de bussen wel nog de Markt bedienen? Of zal men de bonden overtuigen alsnog de bediening te verzekeren door bijvoorbeeld extra politie te plaatsen aan de halte?'

(FN-Eigen Berichtgeving)
Meer over Jongeren    Mobiliteit    Politiek    Open VLD    sp.a    Renaat Landuyt    Jasper Pillen    Politie en Gerecht    Binnenstad    
afdrukken Afdrukvriendelijke versie mailenMail permalink naar dit bericht

Reageer via Facebook of twitter

Tweet

Vandaag